Razboi Ucraina. O drona ucraineana a explodat langa resedinta lui Putin din Soci

Razboi Ucraina. O drona ucraineana a explodat langa resedinta lui Putin din Soci

Razboi Ucraina. O drona ucraineana a explodat langa resedinta lui Putin din Soci

Seful statului foloseste adesea aceasta resedinta, mai ales in sezonul cald. In weekend, s -a intalnit acolo cu presedintele belarus Alexandru Lukasenko. Este prima data cand o drona zboara atat de aproape de aceasta resedinta. Lovitura a lovit o zona care se afla la aproximativ 550 km de cel mai apropiat teritoriu controlat de ucraineana.

Un rezervor de combustibil de pe teritoriul unui depozit de petrol Rosneft de langa aeroportul Adler a luat foc miercuri dimineata devreme. Potrivit guvernatorului Teritoriului Krasnodar, Veniamin Kondratyev, suprafata incendiului a fost de 96 de metri patrati. Nici un rau facut.

Canalele de telegrama pro-Kremlin Mash si Shot au raportat ca incendiul a fost rezultatul unui atac cu drone. Baza a publicat o fotografie a epavei dronei.

Aceasta este a patra incercare a UAV-urilor de a ataca resedinta oficiala a presedintelui. Prima a avut loc pe 3 mai, cand doua drone au lovit simultan Kremlinul. Autoritatile ruse au numit atacul un ,,atac" asupra lui Putin.

Dupa aceasta, dronele au fost doborate pe 30 mai la doar 10 kilometri de a doua resedinta capitala a sefului statului, Novo-Ogarevo, si in momentul in care acesta se afla in ea. Un interlocutor apropiat de Kremlin a declarat pentru The Moscow Times ca Putin a fost trezit dimineata devreme de catre serviciul de securitate din cauza unei amenintari aeriene.

Pe 5 septembrie, o drona a incercat sa atace resedinta prezidentiala ,,Rus" din satul Zavidovo, regiunea Tver. Dispozitivul a fost doborat de sistemele de aparare aeriana.

Autoritatile ruse au inceput sa se pregateasca pentru atacuri asupra resedintelor lui Putin inca din iarna, cand ucrainenii au atacat aerodromurile militare Engels si Dyaghilevo din regiunile Saratov si Ryazan.

In ianuarie, sistemele de rachete si tunuri antiaeriene Pantsir-S1 au aparut pe cladirile din apropierea Kremlinului din centrul Moscovei, precum si la 10 kilometri de Novo-Ogarevo, langa satul Zarechye. Un alt Pantsir-S1 a fost depistat langa resedinta lui Putin din nord-vestul regiunii Novgorod.

Dupa ce Putin insusi a spus in ziua atacului din 30 mai ca exista ,,ceva la care sa lucram" in ceea ce priveste sistemele de aparare aeriana, autoritatile au intarit apararea in locurile sale de resedinta. De asemenea, complexele Pantsir-S1 au fost desfasurate in apropierea resedintei secrete a presedintelui din Krasnaya Polyana, unde merge la schi.

Comments