Reteta de ardei iuti bulgaresti in otet: ingredientul care-i pastreaza crocanti. Ce sa NU pui niciod...

Va propunem o reteta de ardei bulgaresti in otet. Ardei acestia deliciosi merg de minune alaturi de ciorbe, varza calita sau cu sarmale.

Ingrediente:

- 1,5 kg ardei bulgaresti - 1 litru otet de vin alb - 2,100 Litri apa - 2 linguri cu varf sare de muraturi grunjoasa - cateva crengute de cimbru - cativia catei de usturoi - boabe de piper - 2 linguri rase de zahar( pentru cine doreste) - 4-5 frunze de dafin - boabe de mustar( cine doreste)

Mod de preparare ardei in otet:

Se spala bine ardei si de asaza in borcan.

Se curata usturoiul si se tale felii. Se pune in borcan printre ardei. Cimbrul se pune tot printre ardei.

Separat, intr-o cratita se pune la fiert apa. Se adauga sarea, otetul, zaharul, frunzele de dafin, piperul boabe si frunzele de dafin. Cand incepe sa fiarba, se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

Cele mai bune muraturi de casa: de ce se pun borcanele pe lame de cutit - trucul lui Radu Anton Roman

Cand e la temperatura optima, se toarna peste ardei, se capseaza borcanul, se inveleste intr-o patura groasa si se lasa sa se raceasca treptat.

Cand s-a racit complet se poate depozita in camara.

Tot la aceasta reteta se pot folosi ingredientele de mai sus fara sa se fiarba. Se amesteca apa cu otetul, sarea, zaharul si celelalte condimente pana se topesc sarea si zaharul si se toarna peste ardei.

Comments