Reteta de kataif, desertul oriental delicios de te lingi pe degete

Reteta de kataif, desertul oriental delicios de te lingi pe degete

Reteta de kataif, desertul oriental delicios de te lingi pe degete

Reteta de kataif

Kataiful este un desert foarte apreciat de cunascatori, ce apartine bucatariei orientale. Odata cu aparitia restaurantelor cu specific libanez, acest desert a devenit unul dintre preferatele clientilor. Kataiful seamana cu clatitele romanesti, este extrem de delicios, iar reteta este una simpla, foarte rapida si o poti incerca oricand si in bucataria ta.

Ingrediente:

1 cana de faina;1/2 de cana de gris;1/4 de cana de zahar;1 lingurita de bicarbonat de sodiu;2 cani de apa.

Se amesteca toate aceste ingrediente cu mixerul pana cand se obtine o compozitie consistenta, asemanatoare cu cea a clatitelor. Apoi se toarna in tigaia incinsa forme circulare de dimensiuni mici si se prajesc la foc mic, doar pe o parte. Se lasa la racit, apoi se umplu pe partea neprajita cu branza, nuci sau migdale macinate si se lipesc marginile.

Salata bogatilor. Care sunt ingredientele secrete ale acestei retete si ce o face speciala

Se pot pune la cuptor intr-o tava unsa cu putin unt sau pot fi prajite in ulei, pe ambele parti, pentru a deveni crocante. Se scot si se aseaza pe o farfurie tapetata cu servetele pentru ca surplusul de ulei sa fie absorbit.Separat pregatim siropul pe care il vom turna peste ele. Pentru asta avem nevoie de:

1 cana de apa;1 cana de zahar;zeama de la o lamaie.

Reteta orientala de Tabouleh, cea mai apreciata salata in tarile arabe. Este un adevarat energizant natural

Lasam sa fiarba pana cand siropul capata o usoara consistenta, apoi il turnam peste kataifurile asezate pe o farfurie. Pentru o savoare si un gust de neuitat se consuma calde.

Comments