Reteta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

Reteta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza

Reteta de masline pane. Cum faci masline pane umplute cu branza


Maslinele pane au o textura crocanta si pot fi gustarea ideala sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toti membrii familiei. Iata cum faci acasa masline pane.


Pentru a pregati masline pane, poti alege orice tip de masline, in functie de preferinte, singura conditie este sa fie fara samburi. Pentru un plus de savoare, in reteta de masline pane adauga si putina boia, dulce sau picanta, in momentul in care le pregatesti. Astfel vei obtine o aroma crocanta placuta.


Reteta de masline pane


Ingrediente


400 g masline negre;
300 g pesmet;
5 linguri de faina;
4 oua;
Doua lingurite de boia de ardei, dupa preferinte;
Ulei.

Mod de preparare


Amesteca intr-un bol faina cu boia si un praf de sare. Trece maslinele prin amestec si asaza-le pe o farfurie pana cand le termini de facut pe toate.


Intr-un alt bol pune pesmetul si intr-un alt bol ouale batute. Trece maslinele care deja au o crusta de faina prin ouale batute, apoi prin pesmet, si lasa-le pentru un minut pe un platou sa se usuce.


Pune ulei in tigaie si cand s-a incins adauga maslinele la prajit. Intoarce-le pe toate partile pentru a se gati. Scoate maslinele cand s-au rumenit si lasa-le pe un servetel absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei.



Reteta pentru masline pane umplute cu branza


Ingrediente pentru masline


300 g masline;
200 g faina;
200 g pesmet;
Doua oua;
O lamaie, ulei.

Ingrediente pentru umplutura


100 g branza feta;
50 g branza kefalotiri sau parmezan;
Un catel de usturoi;
Boia, cimbru.

Mod de preparare


Toate ingredientele pentru umplutura se amesteca intr-un blender sau se paseaza. Crema obtinuta se pune la frigider pentru 30 de minute.


Ulterior, se pune umplutura de branza in fiecare maslina. Se pune faina intr-un bol, la fel si ouale batute intr-un alt bol, si pesmetul separat.


Se trec maslinele prin faina, apoi prin ou si ulterior prin pesmet si se pun la prajit in ulei incins. Cand se rumenesc pe toate partile, maslinele se scot pe un servetel absorbant si se lasa sa se absoarba excesul de ulei. La final, se stropesc cu zeama de lamaie.


Reteta de pasta de masline cu branza


Ingrediente


250 g masline;
250 g unt;
250 g branza usoara de vaci;
Zeama de la o lamaie;
Sare si piper.

Mod de preparare


Scoate samburii maslinelor, daca este cazul, taie-le rondele, si pune-le intr-un blender impreuna cu untul, branza maruntita. Amesteca pana cand obtii o pasta, adauga sare, piper, dupa gust, si sucul de lamaie. Serveste pe paine prajita cu patrunjel proaspat.


Citeste si: Retete de pui chinezesc


Sursa foto: 123rf.com


Comments