Reteta traditionala de pilaf, gasita intr-un caiet din 1949: un ingredient banal folosit de gospodin...
Ingrediente pilaf:
1 kg carne (de preferat carne de vita sau porc)
600 g orez
300 g ceapa
50 g untura
sare, dupa gust
Mod de preparare pilaf:
Taie carnea in bucati mici si rumeneste-o impreuna cu ceapa taiata marunt in jumatate din cantitatea de untura. Se adauga apa suficienta pentru a acoperi ingredientele si se fierbe la foc mic pana cand carnea este bine patrunsa si frageda.
Pana acum au facut gresit pilaful! Iata cum trebuie, de fapt, fiert orezulIntr-o alta cratita, incinge restul de untura si adauga orezul, amestecandu-l continuu la foc potrivit pana devine sticlos. Stinge cu aproximativ 1,6 litri de apa si lasa sa fiarba pana cand orezul absoarbe apa si devine aproape gata.
Adauga amestecul de carne si ceapa peste orezul fiert si continua fierberea la foc mic. Cand orezul este aproape fiert si lichidul aproape complet absorbit, potriveste gustul cu sare si pune cratita la cuptor pentru a lasa pilaf-ul sa scada complet.
Astfel, orezul va absorbi tot lichidul si va ramane frumos si ferm.
Comments