REZULTATE CONTESTAtII – Inca o medie de 10 la Bac in Maramures dupa recorectarea lucrarilor

REZULTATE CONTESTAtII – Inca o medie de 10 la Bac in Maramures dupa recorectarea lucrarilor

REZULTATE CONTESTAŢII.Contestaţiile au crescut procentul de promovabilitate la Bac în Maramureş. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, în urma recorectării lucrărilor procentul de promovabilitate a crescut cu un punct, ajungând la 67, 98 % .
În plus în urma contestaţiilor a crescut cu 1 şi numărul mediilor de zece înregistrate . Este vorba despre o elevă a Colegiului Naţional Gheorghe Şincai din Baia Mare care a obţinut iniţial notă 9,90 la matematică , iar în urmă contestaţiei a primit nota 10 , astfel că şi media ei a devenit maximă. Asta înseamnă ca per total numărul absolventilor maramureseni care au luat 10 pe linie la Bac a ajuns la şase.

Potrivit oficialilor ISJ Maramureş afişarea rezultatelor după contestaţii a fost motiv de bucurie pentru nu mai puţin de 33 de absolvenţi din judeţ ,care în urma recorectării au primit note care să le permită să fie şi ei declaraţi admişi la examenul maturităţii. Statistic , dacă înainte de contestaţii erau declaraţi respinşi 1.089 de absolvenţi , acum numărul acestora a scăzut la1056 .

Statisticile întocmite până la acesta ora mai arată că după contestaţii cel mai mult a crescut numărul mediilor cuprinse între 9-9,99 (+16) ,urmat îndeaproape de cel al mediilor cuprinse între 6- 6,99, unde creşterea este cu 14 medii.
Cei care au picat Bacaluareatul în această sesiune mai au o şansă tot anul acesta. Înscrierea la cea de a doua sesiune de Bac se face între 18 – 22 iulie, probele de evaluare a competenţelor se desfaşoară între 16şi 19 august, iar ulterior între 22 şi 26 august au loc probele scrise. Pe 29 august 2016 este programată afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor, iar afişarea rezultatelor finale are loc pe 1 septembrie.

Comments