Rezultate simulare Evaluare Nationala 2024. Elevii au aflat astazi cum s-au descurcat la prima simul...


Elevii de clasa a VIII-a au aflat vineri, 23 februarie, rezultatele de la simularea Evaluarii Nationale 2024. Lucrarile au fost corectate, in premiera, digitalizat, iar notele vor fi transmise elevilor la clase de catre profesorii lor, potrivit Edupedu.


UPDATE ora 14:32: Ministerul Educatiei a centralizat rezultatele obtinute de elevii de clasa VIII-a care au participat la simularea Evaluarii Nationale 2024, anunta institutia, intr-un comunicat.


Potrivit datelor publicate de Ministerul Educatiei, peste 26% din elevi nu au luat nota 5 la proba la romana.


Situatia notelor la limba si literatura romana, la simulare Evaluarea Nationala 2024

La matematica, peste jumatate din elevi (57,63%) nu au reusit sa ia 5.


Situatia notelor la matematica, la simulare Evaluarea Nationala 2024

La limba romana, 44 de elevi au reusit sa ia nota 10. In acelasi timp, 91 de elevi au obtinut nota 10 la matematica.


Ministerul Educatiei reamineste faptul ca este pentru prima data cand simularea se deruleaza in conditii similare cu cele de examen, digitalizat, iar lucrarile nu au mai fost corectate de catre profesorii din unitatea de invatamant, fiind distribuite aleatoriu evaluatorilor din toata tara.


***


Stirea initiala: Simularea Evaluarii Nationale 2024 s-a desfasurat intre 5 si 7 februarie 2024. In prima zi, 5 februarie, a avut loc proba la limba romana, iar pe 6 februarie, elevii de clasa a VIII-a au avut proba la matematica. In ultima zi, 7 februarie, elevii au sustinut proba scrisa la limba materna.


Elevii vor afla rezultatele la simulare de la profesorii din scoala in care studiaza, iar notele nu vor fi trecute in catalog.


Rezultatele simularii se vor transmite spre centrele de examen vineri si, mai departe, spre unitatile de invatamant arondate centrului respectiv, pentru a fi prezentate si discutate cu fiecare elev, potrivit Edupedu.


Lucrarile au fost scanate in clasa si incarcate pe platforma destinata evaluarii digitalizate.


Procesul de corectare digitalizata prevede scanarea lucrarilor in salile din centrele de examen, urcarea lor pe platforma de corectare digitalizata si repartizarea lor catre profesori din toata tara, fara sa fie din judetul de origine al candidatului, in vederea notarii.


Corectarea digitalizata la nivel national a fost pilotata la Bacalaureat 2023 - sesiunea de toamna si ar urma sa continue in acest an la simularile de Bacalaureat, examenele propriu-zise si chiar si la concursurile/examenele profesorilor, spune pe 5 octombrie 2023 ministrul educatiei, Ligia Deca, la TVR Info, citata de Edupedu.


Comments