RISC – Serviciile Salvamont judetene ar putea fi desfiintate

RISC – Serviciile Salvamont judetene ar putea fi desfiintate

RISC – Serviciile Salvamont judetene ar putea fi desfiintate

Serviciile judetene de salvare montana ar putea fi desfiintate, potrivit prevederilor legislatiei referitoare la sustenabilitatea financiara. La fel de bine exista posibilitatea ca numarul de angajati ai acestora sa fie drastic redus. In ultimele zile, Salvamont Romania a tras mai multe semnale de alearma in acest sens, opinia publica fiind informata cu privire la lucrurile pe care structurile de salvare montana le fac, numarul de misiuni executate zilnic, pericolele la care se expun salvamontistii etc.

,,Salvatorii montani nu au o meserie periculoasa, ei doar se plimba pe munte si petrec timp in natura! Salvatorii montani nu au nevoie de consiliere psihologica, nu merita sporuri si nici sa iasa mai repede la pensie deoarece nu au contact cu situatii si imagini care ii pot afecta emotional si nici nu exista uzura fizica si psihica in urma activitatii pe care o desfasoara zi de zi! Serviciile Salvamont trebuie sa reduca numarul de salvatori montani pentru a indeplini conditiile legale si a reduce deficitul bugetar!

Indiferent de ce va decide legiuitorul, salvatorii montani vor continua sa isi desfasoare activitatea cu profesionalism 24 de ore din 24! O sa continuam sa ne pregatim si sa intervenim cu profesionalism, in cel mai scurt timp, pentru a va salva indiferent de cat de periculoase vor fi actiunile de salvare! Chiar daca avem un deficit enorm de personal, Serviciul Public Judetean SALVAMONT Maramures avand acreditare si obligatia de a avea 4 formatii de salvatori montani angajati (adica cel putin 24 salvatori montani angajati conform HG 77/2003) o sa raspundem POZITIV in continuare la toate cazurile la care suntem solicitati sa intervenim!
!!in ciuda tuturor greutatilor impuse de prevederile legislative ale OUG, Consiliul Judetean – Maramuresj si Serviciul Public Judetean SALVAMONT Maramures – mereu impreuna pentru siguranta dumneavoastra in munti!", spune seful Salvamont Maramures, Dan Benga.

Dragos HOJDA

The post RISC – Serviciile Salvamont judetene ar putea fi desfiintate appeared first on ZiarMM.

Comments