Romania, in grupele principale la Campionatul European de Handbal Feminin. Am invins Macedonia cu 31 la 23

Romania, in grupele principale la

Romania, in grupele principale la Campionatul European de Handbal Feminin. Am invins Macedonia cu 31...

Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a calificat in grupele principale ale Campionatului European - EHF EURO 2022 din Slovenia, Macedonia de Nord si Muntenegru, dupa ce a invins echipa Macedoniei de Nord cu scorul de 31-23 (13-12), miercuri seara, in Arena SC Boris Trajkovski din Skopje, in Grupa C.

Tricolorele, care veneau dupa esecuri cu Olanda (28-29) si Franta (21-35), au reusit sa obtina calificarea in faza urmatoare, printr-o victorie conturata in repriza secunda.

Romania s-a aflat la carma jocului si in prima parte, in care gazdele nu au reusit sa conduca niciun moment, dar au egalat in cateva randuri. Romania a avut in min. 21 prima oara un avantaj de trei goluri, 11-8, dar la pauza diferenta a fost de doar un gol.

In actul secund, echipa antrenata de Florentina Pera a reusit desprinderea pe tabela, dupa o serie de interventii remarcabile ale portarului Daciana Hosu (cea mai buna jucatoare a meciului), completate de atacuri fructificate de Cristina Neagu & co. In min. 41 s-a inregistrat pentru prima oara o diferenta de cinci goluri in favoarea Romaniei, 22-17, ecartul final fiind de opt goluri, 31-23.

Neagu did not warm up too long before launching the first ? of the match ?#ehfeuro2022 | #playwithheart pic.twitter.com/ubmMgxDYGt

-- EHF EURO (@EHFEURO) November 9, 2022Cristina Neagu, cea mai buna marcatoare

Cristina Neagu a marcat 10 goluri, Sonia Seraficeanu 5, Eliza Buceschi 3, Ana Maria Tanasie 3, Crina Pintea 3, Sorina Grozav 3, Bianca Bazaliu 2, Lorena Ostase 2. Daciana Hosu a incheiat cu 10 suturi aparate (procentaj de 43,48%), in timp ce Yuliya Dumanska a parat 5 suturi (38,46%). Pentru gazde au inscris Sanja Dabevska 7 goluri, Simona Madjovska 6, Sara Ristovska 3, Jovana Sazdovska (Dunarea Braila) 3, Leonida Gichevska 2, Monika Janeska 1, Emilijana Rizoska 1.

Jovana Micevska a avut 5 interventii in poarta (21,74%), iar Marija Jovanovska 4 (23,53%).

Meciul a fost arbitrat de sarboaicele Vanja Antic si Jelena Jakovljevic, iar delegati EHF au fost croata Lidija Bojic-Cacic si norvegianul Oeyvind Togstad.

Miercuri seara va avea loc si celalalt meci al grupei, care va stabilit castigatoarea, Olanda - Franta.

In clasament, Franta ocupa primul loc, cu 4 puncte, urmata de Olanda, 4 puncte, Romania, 2 puncte, Macedonia de Nord. Primele trei clasate se califica in grupele principale cu punctele obtinute in intalnirile directe (Romania va porni cu zero). Celelalte trei echipe care vor completa grupa a doua principala vor proveni din Grupa D (Muntenegru si doua echipe dintre Polonia, Germania si Spania).

Campionatul European - EHF EURO 2022 are loc in perioada 4-20 noiembrie, in Slovenia, Macedonia de Nord si Muntenegru. Romania a participat la toate editiile Campionatului European cu o singura exceptie (2006), cel mai bun rezultat fiind medalia de bronz din 2010. La editia precedenta, din 2020, Romania s-a clasat pe locul 12.

Comments