ROTATIVA guvernamentala cu negocieri dure - Rares Bogdan: ,,Nu este simplu sa stai la masa cu un pre...

,,Noi am semnat un document si in cei 148 de ani de existenta ne-am respectat cuvantul dat si intelegerile. Ne vom respecta intelegerea care este destul de clara: PNL va ceda pozitia de prim-ministru urmand sa obtina pozitia de vicepremier, ministru al Finantelor Publice, al Transporturilor si pozitia de secretar general al Guvernului, urmand ca pozitia de ministru al Fondurilor Europene si pozitia de ministru al Justitiei sa fie ocupate de catre partenerii nostri de guvernare, social-democratii", a declarat Rares Bogdan, luni seara, la un post TV.

,,PNL respecta intocmai intelegerea care a fost parafata si realizata dupa luni de negocieri. In cazul in care colegii nostri de guvernare din PSD insista pentru un anumit minister, nu putem face schimburi ca nu suntem nici la piata, nici la iarmaroc, atunci automat vom intra in discutii pentru intregul cabinet, pentru cele 19 pozitii, mai putin pozitia de prim-ministru si vicepremier, a mai spus Rares Bogdan.

,,Nu am discutat aceste aspecte legate de persoane mai ales ca rotativa urmeaza sa aiba loc peste 90 de zile. Va asigur ca vor fi persoane profesioniste, respectate, dar care sa aiba si o alura politica importanta pentru ca nu este simplu sa stai la masa cu un premier din PSD si in acelasi timp sa stai la masa cu Mihai Tudose, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea si alti lideri importanti ai PSD. E absolut normal ca si PNL sa vina cu o garnitura extrem de puternica. Am vazut speculatii ca Mihai Tudose ar fi dorit in Guvern de catre liderii PSD", a mai punctat europarlamentarul.

Comments