Rugby: CSM Stiinta Baia Mare invinge in ultima etapa si se califica direct in semifinalele Cupei Reg...

rugbyVicecampioana CSM Stiinta Baia Mare a invins, sambata, cu scorul de 28-15 pe Dinamo, in ultima etapa a Cupei Regelui la rugby, si s-a calificat direct in semifinalele competitiei de pe pozitia fruntasa, acumuland 24 de puncte, informeaza AGERPRES.

Jucand pe teren propriu, ”zimbrii” si-au asigurat punctul bonus ofensiv prin marcarea a patru eseuri, unul singur fiind transformat, care le-au asigurat locul 1 in clasament si accederea directa in penultima faza a turneului. Celelalte puncte ale maramuresenilor au fost puse pe tabela de marcaj prin fructificarea a doua lovituri de penalitate, dinamovistii concretizand cinci lovituri de pedeapsa.

Lipsita de aportul a 13 jucatori convocati la lotul national pentru partidele-test internationale din aceasta luna, campioana Romaniei, Timisoara Saracens, a invins pe stadionul ”Gheorghe Rascanu”, pe CSM Olimpia Bucuresti, ultima clasata in ierarhia din Cupa Regelui, cu scorul de 26-9.

Fara a-si adjudeca bonusul, reusind doar doua eseuri, ambele transformate, si concretizarea a 4 lovituri de pedeapsa, banatenii au izbutit sa se claseze, la finalul acestei prime faze a competitiei, pe locul 2, cu 22 de puncte si vor juca la baraj, pentru trecerea in faza urmatoare, tot cu ”tigrii” bucuresteni. CSM Olimpia a punctat din 3 lovituri de pedeapsa.

Marea surpriza a ultimei etape din Cupa Regelui a constituit-o infrangerea Stelei, chiar pe teren propriu, in fata celor de la CS Politehnica Iasi, scor 36-38. Fara sprijinul a 10 titulari, convocati de asemenea la lotul ”Stejarilor”, gruparea din Ghencea a avut in fata un adversar extrem de motivat si disciplinat care, in mod surprinzator, a reusit sa-si impuna jocul, marcand 6 eseuri, 4 fiind transformate, obtinand astfel si bonusul ofensiv.

”Militarii” au reusit, la randul lor, 5 eseuri, 4 transformate, si fructificarea unei lovituri de pedeapsa, ei primind punctul bonus defensiv.

Dupa prima faza a Cupei Regelui, CSM Stiinta Baia Mare a ocupat primul loc, cu 24 de puncte, pe locul secund s-a clasat Timisoara Saracens, 22 puncte, locul 3 a revenit Stelei, cu 19 puncte, pe 4 s-a situat Dinamo, cu 11 puncte, pozitia a 5-a a ocupat-o CS Poli Iasi, tot cu 11 puncte, pe 6 si 7 fiind U Cluj, 6 puncte, respectiv CSM Olimpia Bucuresti, 5 puncte.

In baraj, pe langa Timisoara Saracens — CSM Olimpia Bucuresti, vor mai avea loc partidele Steaua — U Cluj si Dinamo — CS Poli Iasi.

Comments