Traian Basescu: Exclud orice alianta cu PSD

Traian Basescu: Exclud orice alianta cu PSD

Traian Basescu: Exclud orice alianta cu PSD

Traian-Basescu (1)Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat vineri, la Timisoara, ca dupa alegerile din luna decembrie exclude orice alianta cu PSD, afirmand ca “nici PNL nu reprezinta o solutie mai buna”, informeaza AGERPRES.

”Practic, noi nu avem solutii convenabile, dar exclud orice alianta cu PSD. Nici PNL nu reprezinta o solutie mai buna, dar cel putin nu miroase asa de urat”, a spus Traian Basescu.

De asemenea, Basescu a afirmat ca, daca partidul pe care il conduce va intra la guvernare, una dintre conditiile de pe masa discutiilor va fi ”ca PMP sa dea prim-ministrul Guvernului. De asemenea, structura Guvernului va trebui sa aiba in mod obligatoriu Ministerul Reunificarii”.

Traian Basescu a punctat in discursul sau cateva dintre prioritatile Programului de guvernare al PMP, remarcand ca dupa accederea in NATO si integrarea in UE a Romaniei, urmatorul obiectiv de tara este unirea cu Republica Moldova, ca proiect politic pe care ”merita sa ti-l asumi ca tara responsabila pentru viitorul ei”.

Basescu a vorbit si despre problema demografica cu care se confrunta Romania, afirmand ca in orizontul anului 2050 s-ar putea ajunge ca populatia sa scada la 16,5 milioane de locuitori, daca nu se iau masuri de sporire a natalitatii.

Basescu a afirmat ca este nevoie de ‘modernizarea completa a sistemului de sanatate, de punerea lui pe baze de functionare concurentiale si mai ales de scoaterea medicilor din categoria bugetarilor”, pentru a fi mai bine retribuiti.

Presedintele PMP a declarat ca doreste ca Legea Educatiei sa fie reintrodusa in sistem si lasata sa functioneze neintrerupt cinci ani, pentru ”a restabili demnitatea sistemului de educatie”.

Traian Basescu a spus ca investitiile in infrastructura nu sunt la nivelul dorit, afirmand ca desi ”Romania are alocate de la UE 43 de miliarde de euro, din care 9,5 miliarde de euro numai pentru infrastructura, nu s-a licitat nici macar un tronson de autostrada” de catre actualul executiv. Basescu a propus reimpadurirea Romaniei in zonele defrisate, iar pentru agricultura sunt esentiale, in opinia sa, relansarea marilor investitii, intre care canalul Siret-Baragan si Canalul Dunare — Bucuresti.

In ce priveste justitia, el a cerut ”respectarea cu sfintenie a ceea ce scrie in Constitutia Romaniei, drepturile fundamentale ale omului si dreptul la un proces corect”.

Traian Basescu a fost prezent vineri la Timisoara la lansarea candidatilor PMP Timis in campania pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, listele fiind deschise la Senat de profesorul universitar Radu-Liviu Sumalan de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, iar la Camera Deputatilor de Cornel — Mircea Samartinean.

Comments