S-A DECLANSAT IADUL IN GRECIA - Insula Thassos, cuprinsa de flacari

S-A DECLANSAT IADUL IN GRECIA - Insula Thassos, cuprinsa de flacari

S-A DECLANȘAT IADUL ÎN GRECIA  Incendiile se extind înt-un ritm alarmant în Thassos şi au transformat insula într-un adevărat iad de foc, aşa cum scrie agenţia oficială de presă din Grecia. Mii de turişti, printre care şi sute de români, se află în vacanţă în insula Thassos.

Cel puţin 20 de autospeciale de pompieri au fost aduse de pe continent cu feriboturile, în condiţiile în care militarii de pe insulă par depăşiţi în lupta cu flăcările. Patru sate au fost mistuite deja de foc. Flăcările se apropie acum de oraşe mai mari precum Potos.

Imagini filmate în portul din Thasos, de unde feriboturile pleacă spre Keramoti, arată că focul se apropie ameninţător şi ar putea pune în pericol chiar mersul navelor.

„Voiam să părăsesc insula, este foc extins pe mai mulţi versanţi. Arde chiar aproape de feribot. Este foc deschis pe una dintre creste la momentul acesta, se vede foarte bine, iar pe drumul pe care am venit, era foc foarte aproape, la 200 de metri”, a declarat pentru Digi24 o turistă română din Thassos.

Flăcările au mistuit mai multe sate şi zeci de hectare de vegetaţie. În Limenaria şi Potos alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Peste o sută de pompieri, ajutaţi de 40 de autospeciale şi mai multe elicoptere se luptă cu flăcările, dar misiunea lor este îngreunată de rafalele de vânt. Autortiăţile spun că sunt cele mai grave incendii de vegetaţie din 1985 încoace.

Sursă 

Comments