Sala de detentie, introdusa in scolile din Romania pentru elevii indisciplinati. Ministerul sustine...

Elevii ar urma sa fie dusi intr-o sala special alocata acestui proces, la decizia profesorului, in timpul orei pe care au deranjat-o.

Activitatile pe care le-ar avea de facut sunt stabilite de profesorul sau de cadrul didactic auxiliar sub supravegherea caruia ajunge elevul, conform prevederii din Statutul Elevului 2024, aflat in stadiul de proiect, conform edupedu.ro.

Doua exemple date sunt ,,lectura suplimentara" si ,,completarea de fise de lucru". Nu este clar daca elevilor din detentie li se va pune absenta.

Propunerea de introducere a masurii de detentie a fost avansata inca de pe 11 aprilie 2023 de sindicatele angajatilor din Invatamant. La acea vreme, cu o luna inainte de marea greva a profesorilor, FSE ,,Spiru Haret" mai propuneau si reintroducerea exmatricularii elevilor in lege, amenzi pentru parinti, dar si ca nota la purtare sa fie luata in calcul la admiterea la liceu sau BAC.

Politia, chemata la o scoala din Constanta: un elev de clasa a treia isi bate si injura colegii si invatatoarea

Ministerul Educatiei sustine ca are ,,alt scop", dar nu ofera detalii

,,Avand in vedere folosirea eronata, in spatiul public, a sintagmei ,,sala de detentie", cu referire la una dintre prevederile proiectului de Statut al elevului, va comunicam ca sintagma respectiva nu se regaseste in cuprinsul documentului si este o asociere cu un concept care, in proiectul propus de Ministerul Educatiei, are alt scop.

Pentru o informare corecta redam continutul integral al articolului din documentul supus consultarii publice:

Art. 14 (2) In cazul elevilor care in timpul orei de curs manifesta comportamente care aduc prejudicii activitatii de predare-invatare-evaluare, cadrul didactic poate decide ca acestia sa desfasoare activitate in scoala, in timpul orei respective, sub supravegherea unui cadru didactic sau a unui cadru didactic auxiliar, intr-o sala din unitatea de invatamant stabilita pentru desfasurarea, de regula, a unor activitati de tipul: lectura suplimentara, completarea de fise de lucru etc. In acest caz va fi informat, in scris, parintele/ tutorele/reprezentantul legal al elevului. Prin exceptie, elevii cu cerinte educationale speciale sunt preluati pentru a desfasura activitate cu personal specializat", sustine Ministerul Educatiei.

Atacatorul care a injunghiat un elev la o scoala din Sectorul 6, RETINUT. Primele imagini cu faptasul

Comments