Scandal cu repetitie la alegerile PNL Timisoara: Imbranceli si tipete, dupa ce unii membri nu au fost primiti in sala

Scandal cu repetitie la alegerile PNL

Scandal cu repetitie la alegerile PNL Timisoara: Imbranceli si tipete, dupa ce unii membri nu au fos...


Conferinta municipala pentru alegerea noului presedinte PNL Timisoara s-a soldat sambata din nou cu un scandal, cu tipete, injuraturi si imbranceli, relateaza publicatia locala Tion. Totul a pornit dupa ce zeci de liberali nu au putut intra in sala si au fortat accesul. In cele din urma, liberalii au reusit sa-si aleaga noul presedinte. Ulterior, Ludovic Orban a transmis ca va anula alegerile.


UPDATE ora 18:00: Ludovic Orban a transmis, sambata, pe Facebook, dupa scandalul de la conferinta municipala pentru alegerea noului presedinte PNL Timisoara, ca ii va sanctiona pe cei vinovati si va anula alegerile din aceasta filiala.


UPDATE ora 16:30: Dupa o conferinta cu scandal, liberalii din Timisoara si-au ales noul presedinte: pe Cosmin Tabara, viceprimarul Timisoarei, care a obtinut 238 de voturi, dublu fata de contracandidatul lui Claudiu Chira, care a primit doar 119 voturi. 15 voturi au fost anulate.


Sustinatorul lui Chira, cel care voia initial sa ajunga lider al filialei locale, dar nu a mai fost lasat sa candideze, Raul Ambrus, a anuntat deja ca va contesta alegerile.


Este a doua tentativa de organizare a alegerilor, dupa ce si la precedenta incercarea de organizare a votului, din 3 iulie, s-a lasat cu huiduieli, politie si suspendarea votului.


Multi dintre cei care au fortat sambata dimineata intrarea nu apareau pe convocatorul de alegeri, dar au venit sa isi sustina candidatii. Sunt doua tabere la PNL: cea a lui Raul Ambrus si Claudiu Chira si cea a lui Cosmin Tabara, cel din urma sustinut de conducerea interimara a PNL Timis.


Ambrus a fost scos de pe lista candidatilor de Comisia de Arbitraj a PNL Timis, dar a ramas candidat Claudiu Chira.


Cosmin Tabara este fiul celebrului politician Valeriu Tabara si sotul gimnastei Simona Amanar si a ajuns in Consiliul Local Timisoara dupa alegerile din toamna anului trecut, fiind votat viceprimar cateva luni mai tarziu.


Raul Ambrus este consilier local tot din toamna lui 2020 si fiul lui Ioan Ambrus, fost viceprimar al orasului Lugoj si fost presedinte al PNL Lugoj.


La conferinta de sambata, Ambrus a dat gardurile la o parte si a intrat in sala, impreuna cu mai multi sustinatori si chiar a urcat si pe scena.


,,Avem un total de 320 de membri care ne-au fost scosi de pe convocator, cu buletin de Timisoara, colegi de-ai nostri, cu cotizatia platita la zi. (...) Sa va fie rusine pentru ceea ce ati facut, alegerile astea sunt o mascarada si nu trebuie sa aiba loc. Pentru ca nu pot fi valide, nu pot fi decise doar de cine vreti voi sa voteze. Alegerile nu pot fi statutare (...), va rog sa nu luati parte la aceasta mascarada", a spus Raul Ambrus.


Foto: Raluca Diaconu/Libertatea
Foto: Raluca Diaconu/Libertatea
Foto: Raluca Diaconu/Libertatea
Foto: Raluca Diaconu/Libertatea
Foto: Raluca Diaconu/Libertatea

Cosmin Tabara a condamnat actiunile lui Ambrus, afirmand ca acesta face jocurile adversarilor PNL care vor folosi imaginile scandalului in campania din 2024.


,,Mi-ar fi placut cu totii sa nu asistam la acest show, care ne duce in jos. Iar tot ceea ce ati vazut in 3 iulie si tot ceea ce vedem astazi vom revedea in 2024, vom revedea nu pentru ca vom vrea noi sa ne promovam, ci pentru ca adversarii nostri vor avea grija ca toate aceste imagini sa fie motivul lor de campanie", a spus Cosmin Tabara.


Si prima conferinta de alegere a conducerii PNL Timisoara, din 3 iulie, a fost suspendata dupa ce sustinatorii lui Ambrus au acuzat ca au fost scosi de pe liste. Ei s-au dus totusi la alegeri, dar s-au trezit cu o firma de paza la intrare, care nu le-a permis accesul.


Ulterior, pe 13 iulie, Claudiu Chira l-a acuzat pe Alin Nica, presedintele interimar al filialei judetene PNL Timis, ca a schimbat yala sediului pentru a nu ii permite accesul. In replica, Nica a anuntat ca ii va oferi o copie a cheii si l-a acuzat ca se victimizeaza.Comments