SCANDAL – Spital inchis, dupa ce pacientii au fost infectati cu o ciuperca rara si periculoasa

SCANDAL – Spital inchis, dupa ce pacientii au fost infectati cu o ciuperca rara si periculoasa

foto

SCANDAL După scandalul uriaș al microbilor și bacteriilor din spitalele din România, acum și Marea Britanie se confruntă cu o situație asemănătoare.


SCANDAL Într-un spital renumit din capitala Angliei a apărut o superciupercă mortală, forţând închiderea unui secţii ATI după ce trei persoane au murit.

Circa 50 de pacienţi s-au infectat cu o ciupercă rară, Candida auris, care pătrunde în sânge, provocând infecţii şi apoi decesul. Din cei 50 de pacienți, 13 au fost infectați, trei au murit, iar 34 au fost identificați ca purtători ai ciupercii.

Reprezentanții renumitului spital Royal Brompton au mărturisit vineri că luna trecută au fost nevoit să-şi închidă secţia ATI pentru aproape două săptămâni, pentru dezinfecţie. Pacienţii infectaţi au murit din cauza unor insuficienţe multiorgane.
Aceștia au declarat că nu a putut determina dacă infecţia a contribuit sau nu la decesul pacienţilor al căror sistem imunitar a fost grav afectat. În ciuda curăţeniei profunde şi a transferării pacienţilor într-o unitate din vestul Londrei, contaminarea cu superciuperca se menţine.
Serviciul public de sănătate din Anglia (PHE) a lansat o avertizare de urgenţă în Marea Britanie privind această superciupercă, avertizând că la nivel global, aceasta s-a dovedit rezistentă la cele mai trei uzitate tratamente antifungice.
Ciuperca Candida auris şi a fost descoperită prima dată în Japonia, în 2009, în urechea unui pacient. De atunci s-a răspândit rapid în mai multe ţări, fiind prezentă în Africa de Sud, Kuweit, India, Pakistan, Colombia, Venezuela şi Coreea de Sud. Studiile globale arată că 6 din 10 persoane infectate cu această ciupercă mor, deşi nu s-a putut demonstra dacă fungul provoacă moartea.

sursa

Comments