SOLIDARITATE – Miting in fata magazinului romancei din Anglia, incendiat dupa Brexit

SOLIDARITATE – Miting in fata magazinului romancei din Anglia, incendiat dupa Brexit

foto libertatea

SOLIDARITATE După ce magazinul unei românce a fost incendiat în orașul Norwich, britanicii au dat dovadă de o mobilizare impresionantă și au donat peste 28.000 de lire sterline pentru a o ajuta pe proprietară să-și repare magazinul. Mai mult, sâmbătă, aceștia au organizat și un miting și au lipit bilețele în formă de inimioare cu mesaje emoționante de solidaritate în vitrina distrusă de incendiu.

SOLIDARITATE Deși vremea nu a fost deloc prietenoasă, peste 1.000 de oameni s-au adunat pe strada Magdalen din Norwich pentru a veni în sprijinul româncei, care a fost vineri ținta unui atac, pe fondul sentimentelor rasiste care zguduie Marea Britanie după Brexit, votul pentru ieşirea din Uniunea Europeană, potrivit Estern Daily Press.

„Norwich vă iubește”, „Rămânem uniți”, „Sunteți bineveniți” sunt doar câteva din mesajele lăsate pe bilețelele în formă de inimă în vitrina magazinului, distrusă de incendiu.

Magazinul Mariei Purgea, care vinde produse tradiționale din Europa de Est,  a fost aproape distrus după ce a fost atacat cu torțe incendiare.

„Am avut o prezenţă fantastică şi este minunat să vezi câţi oameni sunt aici. Este foarte important să rămânem împreună pentru a le arăta imigranţilor că sunt bineveniţi în Norwich”, a declarat organizatorul Jan McLachlan.

La protest a participat și fiica proprietare, Andreea, care a fost uimită de numărul uriaș al oamenilor care au venit să le fie alături, mulţumindu-le  tuturor pentru susţinerea demonstrată.

”Am crezut că vor veni poate 10 sau 20 de oameni. Dar când am văzut toţi aceşti oameni, am fost surprinsă. Nu pot să cred. Este un lucru foarte bun, nu doar pentru noi, dar pentru toată lumea, să rămânem uniţi în aceste momente”, a spus aceasta pentru Estern Daily Press.

Autoritățile britanice refuză să facă vreo declarație despre acest incident, însă susțin că o fost deschisă o anchetă în acest caz.

continuarea aici

Comments