Scenariu de cosmar pentru romani. Pretul gigacaloriei ar putea EXPLODA daca se elimina subventia

Scenariu de cosmar pentru

Scenariu de cosmar pentru romani. Pretul gigacaloriei ar putea EXPLODA daca se elimina subventia

Avocatul Gheorghe Piperea a fost cel care a lansat in spatiul public ideea ca, din punct de vedere legal, subventia si ajutorul acordat prin legea consumatorului vulnerabil nu se pot suprapune. In replica, directorul general al Termoenergetica, fosta RADET, sustine ca e un scenariu fals si ca subventionarea caldurii in Bucuresti ar fi deja bugetata.

"Din punctul meu de vedere, nu cred ca ar fi o problema, repet, nu am vazut o pozitie oficiala, dar fac mentiunea ca si in anii trecuti s-a acordat subventia in paralel cu ajutoarele de incalzire pentru familiile defavorizate, cele din urma platite de catre primariile de sector, deci nu vad de ce nu s-ar intampla la fel si in aceasta iarna. Ce pot sa va spun este ca acordarea subventiei este bugetata si stiu ca se afla pe ordinea de zi a sedintei de Consiliul General, care are loc joi", a declarat la Realitatea Plus directorul companiei Termoenergetica, Claudiu Cretu.

FARA SUBVENTIE, FACTURILE DE INCALZIRE ALE BUCURESTENILOR S-AR TRIPA

Potrivit unor calcule facute de Realitatea Plus, eliminarea subventiei pentru energia termica, in conditiile in care aceasta acopera 64% din pretul real, ar determina aproape o triplare a facturilor.

Astfel, pentru o garsoniera, o factura care in prezent ajunge la aproximativ 300 de lei, in lipsa subventiei ar creste la 833 de lei. Pentru un apartament cu 2 camere, o factura care ajunge la 500 de lei se va majora pana la 1388 de lei. Si pentru bucurestenii care stau in 3 camere, factura se va tripla, insa, daca anul trecut plateau 800 de lei, anul acesta vor achita in jur de 2.222 de lei.

Potrivit Termoenergetica, in prezent sunt bransate la reteaua centralizata de termoficare 565.000 de apartamente, ceea ce reprezinta aproximativ 70% din numarul locuintelor din Bucuresti.

Comments