Scolile de Politie scot la concurs peste 1.600 de locuri. Cererile de inscriere se transmit exclusiv...


Scolile de agenti de politie ,,Vasile Lascar" de la Campina si ,,Septimiu Muresan" de la Cluj-Napoca au scos la concurs peste 1.600 de locuri pentru sesiunea de admitere care se va desfasura in perioada aprilie - iulie, relateaza Agerpres.


La scoala de la Campina vor fi disponibile 1.340 de locuri, iar pentru cea de la Cluj-Napoca alte 300 de locuri.


Candidatii se pot inscrie la o singura scoala postliceala, iar in vederea constituirii dosarului de recrutare, acestia vor depune documentele solicitate pana la data de 21 mai


Cererile tip de inscriere, precum si, dupa caz, consimtamantul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de catre unitatea de recrutare se completeaza de catre candidat in mod lizibil, se semneaza si se transmit, exclusiv in format electronic, la adresa de e-mail a unitatii de recrutare, in perioada 24 aprilie - 14 mai, inclusiv in zilele de sambata si duminica.


Unitatile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite cererile-tip de inscriere.


Dupa incheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologica a candidatilor, proba de evaluare a performantei fizice, sustinerea probei de evaluare a cunostintelor, iar, la final, examinarea medicala a candidatilor ramasi in concurs dupa parcurgerea etapelor amintite.


Proba de evaluare a performantei fizice va fi sustinuta in perioada 25 - 31 mai, indiferent de unitatea de invatamant pentru care candidatul a optat, in centrele zonale de selectie.


Proba de evaluare a cunostintelor se va sustine la unitatile de invatamant pentru care au optat de catre candidatii care au promovat proba de evaluare a performantei fizice.


In ce consta proba de evaluare a cunostintelor


Candidatii care au promovat proba de evaluare a performantei fizice vor sustine proba de evaluare a cunostintelor la data de 15 iunie, iar rezultatele obtinute vor fi aduse prin postarea pe site-ul oficial al unitatii de invatamant pentru care opteaza, pana la data de 16 iunie, arata sursa citata.


Proba de evaluare a cunostintelor consta intr-un test grila cu intrebari din disciplinele: limba romana, limba straina, legislatie specifica Ministerului Afacerilor Interne, precum si a institutiilor politice ale statului, educatie civica si cetateneasca, exercitii de evaluare a capacitatii de analiza si sinteza, precum si exercitii privind deprinderea rationamentului logic.


La limba straina, candidatul opteaza, prin cererea-tip de inscriere la concursul de admitere, pentru una din urmatoarele discipline: limba engleza sau limba franceza.


Examinarea medicala se realizeaza in ordinea descrescatoare a notelor finale, in perioada 19 iunie - 12 iulie.


Rezultatele finale ale admiterii se afiseaza la sediul unitatilor de invatamant si se posteaza pe site-ul oficial al acestora pana la data de 19 iulie.&


Lista cu unitatile de recrutare se regaseste pe adresa de internet - https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.


FOTO: Politia Romana - Facebook


Comments