,,Scumpe, dar de calitate". Agitatie la ,,Targul de Florii", din curtea Ministerului Agriculturii –...


Pana sambata seara, in curtea Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Bucuresti are loc ,,Targul de Florii".


Vremea buna de afara i-a scos din case pe bucuresteni, care au luat cu asalt pietele, dar si targurile organizate in acest weekend.


Daca in piete gospodinele s-au inghesuit la raioanele de peste, duminica fiind dezlegare, odata cu Ziua de Florii, altii au mers la targul de la Universitate, din curtea Ministerul Agriculturii.



Produsele lactate si cele din porc, cele mai cumparate


Daca in piete pestele si mielul au fost pe prima pozitie a listei de cumparaturi, la targul de la Minister vedetele au fost altele.


Telemeaua, casul, untul, smantana, branza de burduf, urda din lapte de vaca sau de oaie, branza maturata si condimentata, cascavalul afumat. Toate produsele fiind fabricate in Romania. Si s-au vandut ca painea calda.


Chiar daca preturile sunt mai piperate, lumea statea la coada, gusta din produse si cumpara.


,,Scumpe, dar de calitate. Aici macar stim ca sunt produse bune. Venim de fiecare data cand se face targ aici si de fiecare data am fost multumita", spune o doamna, care a cumparat din toate cate putin.

























Pe langa produsele lactate, doritorii au o avut de unde alege si produse din carne: carnati de casa, pastrama, cotletul afumat, slanina, muschi taranesc. Iar aici au fost cele mai mari cozi din tot targul.


Consumand produse montane sprijinim fermierii in mentinerea activitatilor agricole traditionale din aceste zone, pentru a duce mai departe mostenirea si obiceiurile strabune.


Florin Barbu, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale:

Preparate din peste si produse pentru cei care tin post


Gusa se vindea cu 55 lei/kg, slanina de mangalita era 50 de lei, iar un kilogram de salam picant - 65 de lei.


Salamul de cerb era vedeta targului si costa cel mai mult: 110 lei. Urmat de jambonul de cerb, care se cumpara la pretul de 85 de lei.



Existau tarabe si cu preparate din peste, mai ales ca duminica avem dezlegare la peste.


Pastrav in toate formele posibile, de la prajit, in tocana sau in zacusca. Dar si calcan, scrumbie sau crap, toate se preparau pe plitele incinse, tocmai bun de servit cu mujdei si mamaliga fierbinte.


Pentru cei care tin postul Pastelui la vanzare erau si produse vegetale. De la siropuri si dulceturi din fructe si fructe de padure, pana la fructe proaspete, dar si conserve de legume si traditionala zacusca.


20 de lei

costa la ,,Targul de Florii" un borcan de dulceata. Sortimentele pe alese: dulceata de ardei iute, de usturoi, de fructe de padure, de merisoare, de menta sau de capsune, dar si serbet cu trandafiri


O alta taraba cu bunatati era a doamnei Nicola, din Arieseni, judetul Alba. Dulceturi de gogonele, flori de soc, nuci verzi, compot de mure, suc de zmeura, sirop din flori de liliac mov, zacusca de vinete, ghebe si multe alte bunatati se gaseau la vanzare. Preturile? Intre 12 si 40 de lei, in functie de produs.


Comments