SE INGHESUIE – Aproape 5.000 de romani din strainatate s-au inscris in Registrul electoral

SE INGHESUIE – Aproape 5.000 de romani din strainatate s-au inscris in Registrul electoral

SE ÎNGHESUIE. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până la data de 1 august 2016, au fost validate 4.616 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Dintre acestea, 3.703 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 913 pentru votul în secțiile de votare.

“AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondența sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării”, se arată într-un comunicat de presă al AEP transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, Ministerul Afacerilor Externe organizează alegerile parlamentare în străinătate.

AEP informează cetățenii români din diaspora cu privire la înscrierea în Registrul electoral, condițiile de votare și locurile de desfășurare a votării în străinătate și de aceea va comunica săptămânal datele privind numărul de solicitări de înscriere în Registrul electoral depuse de către alegătorii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.

Cele mai multe cereri de înscriere în Registrul electoral pentru votul prin corespondență provin de la cetățeni din Spania — 1.740, Italia — 913, Franța — 148, Germania — 122, Belgia—106, Regatul Unit — 103 și Australia — 78.

Sursa info

Comments