Secretele deliciosului bors ucrainean - reteta pastrata din generatii

Secretele deliciosului bors ucrainean - reteta pastrata din generatii

Secretele deliciosului bors ucrainean - reteta pastrata din generatii

,,Borsul ucrainean" este dens, foarte satios, delicios, contine multe legume: cartofi, varza, sfecla, morcov, rosii, ardei gras, usturoi, care ii ofera o aroma deosebita si un gust bogat.

Ingrediente

- 1 kg de carne de porc

- 1 sfecla

- 1 morcov

- 1 bol mic de varza tocata

- 1 ardei gras rosu

- 4 cartofi

- 3 rosii

- 100 g de piure de rosii

- 3 catei de usturoi

- 1 ceapa

- 20 g de slanina sarata (preferabil veche)

- 2-3 frunze de dafin

- 2-3 linguri de smantana

- 1 lingura de zahar

- sare, piper negru si piper rosu dupa gust

- cateva fire de marar

Mod de preparare

1. Fierbeti supa. Puneti o cratita cu 2 l de apa la foc, adaugati carnea spalata sub un jet de apa rece. Fierbeti carnea timp de 30-40 de minute, adaugati la sfarsit 2-3 frunze de dafin si un pic de sare. Apoi scoateti carnea din supa si lasati-o sa se raceasca.

2. Intre timp pregatiti celelalte ingrediente. Spalati sfecla si morcovul, curatati legumele si taiati-le fasii mici, adaugati-le in supa.

3. Taiati cartofii cubulete si varza fasii subtiri. Taiati rosiile si ardeiul gras felii mici.

4. Puneti ceapa tocata marunt intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui si prajiti-o la foc mic pana se va rumeni.

5. Adaugati in tigaie rosiile taiate, prajiti-le un pic, apoi adaugati 2 linguri de piure de rosii (sau mai multe rosii proaspete) si 2-3 linguri de smantana.

6. Amestecati toate ingredientele pana la omogenizare si fierbeti masa, amestecand continuu la foc mic. Puteti verifica masa daca este gata prin stratul translucid de ulei, care apare la suprafata.

7. Smantana trebuie sa se evapore complet pentru ca masa sa capete o culoare rosie-portocalie si sa devina translucida, opriti focul si dati amestecul intr-o parte.

8. In acest timp morcovul si sfecla au fiert si supa a devenit portocalie. Taiati carnea marunt, scoateti oasele (daca sunt) si adaugati-o in supa.

9. Adaugati in cratita celelalte ingrediente: cartofii, dupa 10 minute puneti varza si ardeiul gras.

10. Lasati supa sa fiarba, iar intre timp pregatiti sosul secret.

11. Maruntiti un pic de marar, 2-3 catei de usturoi si putina slanina veche, taiati toate ingredientele bucatele mici. Slanina veche are o aroma specifica, care este foarte importanta pentru prepararea borsului ucrainean.

Cele trei fructe care ingrasa, desconspirate de Mihaela Bilic. Ciresele mult dorite de romani se afla in clasament

12. Pentru a obtine slanina veche, trebuie sa inveliti o bucata de slanina in hartie si s-o tineti la frigider timp de cateva luni. Preferabil ca slanina sa contina cat mai putine straturi de carne.

13. Trebuie sa folositi aproximativ 1 lingurita de slanina maruntita, scrie Tabu.ro. Slanina este necesara doar pentru oferirea unei arome originale acestui fel de mancare.

14. Pisati toate cele 3 ingrediente pana la omogenizare. Puteti adauga o priza de sare grunjoasa sau de mare, care va va ajuta sa maruntiti bine ingredientele.

15. Adaugati in bors sare dupa gust, 1 lingura de zahar, piper negru si piper rosu la dorinta.

16. Gustati supa si cartofii si mai adaugati condimente, zahar si suc de rosii, daca este necesar. Adaugati amestecul din tigaie si fierbeti borsul timp de 15 minute.

17. Adaugati la sfarsit sosul secret din marar, usturoi si slanina. Opriti focul si lasati borsul sa stea timp de 10-15 minute. Serviti borsul cu paine neagra proaspata, smantana, usturoi si ardei rosu!

Acest tip de cafea este cel mai periculos pentru sanatate si totusi foarte multa lume consuma

Comments