Secretele prepararii unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetari

Secretele prepararii unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetari

Secretele prepararii unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetari

Indiferent daca e facut din crema de branza si smantana, ori si piscoturi, biscuiti sau fructe, un cheesecake cucereste chiar si cele mai sofisticate gusturi.

Secretele prepararii unui cheesecake perfect

Spre deosebire de alte prajituri facute din faina, zahar si oua, coapte la cuptor, un cheesecake cere ceva mai multa finete. Daca nu ai putin mai mult timp pentru toate etapele, rezultatul final poate fi trist. De aceea trebuie sa afli cateva din trucurile recomandate de expertii in cofetarie din Los Angeles.

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Unul dintre lucrurile care transforma un cheesecake intr-un desert de lux este textura sa fina, matasoasa. Acest aspect cremos nu vine doar de la crema de branza si smantana. Are legatura cu faptul ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei inainte de a fi amestecate. Desi asta implica negresit un timp suplimentar, nu sari peste aceasta etapa, subliniaza maestrul cofetar Julia Tokarz pentru sursa citata.

Un cheesecake contine cateva ingrediente refrigerate. Temperatura scazuta le transforma in ingrediente cu o consistenta tare. In consecinta, va fi nevoie de timp pentru a deveni moi si a fuziona bine.

Este recomandat sa le scoti din frigider cu cel putin o ora inainte sa incepi prepararea prajiturii. Daca ingredientele au aceeasi consistenta vei evita formarea de cocoloase in aluat.

Gateste in bain-marie

Aceasta procedura care se refera la o baie de apa fierbinte este folosita in general pentru a prepara crema de zahar ars si flan de lapte cu caramel. In opinia Juliei Tokarz, a prepara un cheesecake in bain-marie este absolut necesar. Apa fierbinte este foarte importanta pentru a pastra o temperatura consistenta, contribuind la prevenirea craparii crustei, explica maestrul cofetar.

Aceasta crapare poate surveni de obicei deoarece caldura din cuptor provoaca uscarea prea rapida a suprafetei prajiturii. Procedura bain-marie ofera o umiditate suplimentara, necesara pentru a pastra moale suprafata prajiturii in timpul intregului proces de coacere. In acest mod se atenueaza presiunea pusa la suprafata crustei, mentinand-o intacta.

Desi aceasta metoda de preparare pare complicata, in realitate nu implica mult efort suplimentar. Ai nevoie numai de un vas mare si apa fierbinte. Cand aluatul este gata pentru coacere, pune prajitura intr-o forma de copt mai mare, apoi pune cheesecake-ul in cuptorul preincalzit. La final umple forma mai mare cu apa fierbinte pana la jumatatea formei de copt cu prajitura si da totul la cuptor.

Citeste continuarea aici

Un baietel de numai 3 ani a cucerit internetul cu retetele sale de mancare sanatoasa VIDEO

Comments