Senatorul Cristian Niculescu Tagarlas pleaca in Ucraina. Va vizita o unitate militara aflata in prim...

Senatorul PNL de Maramures, Cristian Niculesc Tagarlas, va pleca miercuri in Ucraina pentru a fi prezent la mai multe evenimente simbolice.

Alaturi de delegatia cu care va pleca in Ucraina, senatorul va vizita o unitate militara aflata in prima linie.

"Astazi, in cadrul plenului Senatului, am avut un moment solemn de reculegere pentru a comemora cetatenii Ucrainei care si-au pierdut viata in razboiul care devasteaza tara de doi ani. A fost o ocazie sa reflectam la suferinta si sacrificiul acestui popor, si sa ne reafirmam angajamentul ferm de a fi alaturi de ei in lupta lor pentru libertate si demnitate.

In acest sens, in urma cu o luna am organizat o reuniune de succes in Maramuresul Voievodal, la Moisei, la care au participat reprezentanti din Romania, Republica Moldova si Ucraina, pentru a discuta despre sustinerea procesului de aderare la UE a celor doua tari vecine si prietene. Am subliniat angajamentul nostru ferm pentru facilitarea acestui parcurs catre integrarea europeana, in spiritul valorilor democratice.

Miercuri, voi pleca spre Ucraina alaturi de o delegatie pentru a fi prezent la mai multe evenimente simbolice. Vom depune coroane de flori la locurile unde odihnesc cei cazuti in lupta pentru democratie si libertate, vom cinsti memoria celor aproximativ 300 de civili ucisi de ocupantii rusi si vom vizita o unitate militara aflata in prima linie. Astazi, sa ne reamintim ca datoria noastra este sa fim alaturi de cei care sufera, sa aratam ca Romania este solidara cu Ucraina, ca suntem prieteni si parteneri intr-o Europa a valorilor si a libertatii", a spus senatorul Tagarlas.

ZiarMM

The post Senatorul Cristian Niculescu Tagarlas pleaca in Ucraina. Va vizita o unitate militara aflata in prima linie appeared first on ZiarMM.

Comments