Senzatia constanta de foame: motive surprinzatoare care ar putea sta la baza acestui sentiment

Senzatia constanta de foame: motive surprinzatoare care ar putea sta la baza acestui sentiment

Senzatia constanta de foame: motive surprinzatoare care ar putea sta la baza acestui sentiment

Aflati din randurile urmatoare care sunt motivele pentru care resimtiti constant senzatia de foame, deci, prin urmare, consumati mai multa mancare decat este necesar.

5 motive surprinzatoare din spatele senzatiilor tale de foame1. Nu mananci suficiente proteine

Este fara indoiala unul dintre cele mai importante motive. Proteinele sunt o parte esentiala a dietei, deoarece ajuta la cresterea satietatii si a satisfactiei.

Foamea persistenta poate fi cauzata de consumul inadecvat de proteine. Acest lucru se datoreaza faptului ca proteinele sunt mai greu de digerat decat carbohidratii sau grasimile, asa ca raman in stomac mai mult timp si va ajuta sa va reglati apetitul. Incercati sa includeti o sursa de proteine in fiecare masa si gustare, cum ar fi carne slaba, peste, oua, fasole, nuci sau tofu. Mesele care contin o proportie mai mare de proteine tind sa induca o senzatie mai mare de satietate decat mesele cu proportii mai mari de carbohidrati sau grasimi.

Citeste intreaga stire: Mihaela Bilic a spus care sunt alimentele anti-foame, ce ajuta si la slabit. "Ca sa ne pacalim instinctele trebuie sa fim isteti!"

2. S-ar putea sa va fi scazut glicemia

Corpul tau descompune carbohidratii in glucoza, care este sursa principala de energie pentru celulele si creierul tau, atunci cand consumi alimente bogate in carbohidrati. In mod natural, nivelul de glucoza din sange scade ca urmare a asistentei insulinei, care ajuta glucoza sa intre in celule pentru a fi transformata in energie. Celulele inteleg ca exista mai putina energie disponibila ca urmare a acestei scaderi a nivelului de glucoza, ceea ce face ca organismul sa simta ca este foame si sa ceara mai multa mancare.

In comparatie cu persoanele cu niveluri stabile de zahar din sange, persoanele cu scaderi de zahar din sange au tendinta de a fi mai foame pe parcursul zilei si de a consuma mai multe calorii. Te poti simti mai bine daca alegi alimentele care se potrivesc cel mai bine corpului tau.

3. Nu primiti suficiente fibre

Este posibil ca acest lucru sa fie rezultatul consumului inadecvat de fibre. Un alt nutrient care te face sa te simti plin si multumit este fierul.

Incetineste digestia, ceea ce poate ajuta la scaderea zaharului din sange si la prevenirea foamei. S-ar putea sa te simti intotdeauna foame daca dieta ta este lipsita de fibre. Deoarece cerealele integrale, leguminoasele, fructele si legumele sunt toate surse excelente de fibre, este o idee buna sa le includeti in dieta dvs.

4. Nu consumi suficiente grasimi

Grasimea, datorita tranzitului sau lent prin intestin, va face sa va simtiti plin mai mult timp.

Consumul de grasimi poate stimula si hormonii care promoveaza plenitudinea. Este posibil sa experimentati foame mai frecvent si pofte mai mari de alimente bogate in zahar daca dieta dvs. este lipsita de grasimi. Includerea in dieta dvs. a alimentelor bogate in nutrienti si bogate in grasimi, cum ar fi uleiul de cocos, pestele gras, avocado, uleiul de masline, ouale si iaurtul plin de grasimi, poate ajuta la cresterea senzatiei de satietate si la reducerea foametei.

Citeste continuarea aici

Alimentele anti-foame care ajuta la slabit. Nutritionist: ,,Ca sa ne pacalim instinctele trebuie sa fim isteti!"

Comments