Sesiune extraordinara in Senat pentru ALEGERILE LOCALE. Cand va avea loc scrutinul

Sesiune extraordinara in Senat pentru

Sesiune extraordinara in Senat pentru ALEGERILE LOCALE. Cand va avea loc scrutinul

Pe ordinea de zi de marti se afla doua proiecte pe aceasta tema - unul initiat de UDMR si altul de Guvern, ambele avand ca obiectiv stabilirea datei alegerilor locale pe 27 septembrie.

Astfel, pe ordinea de zi a plenului se afla o propunere legislativa privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020, initiata de liderii grupurilor parlamentare ale UDMR - Cseke Attila si Benedek Zacharie -, precum si proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020, precum si a unor masuri pentru buna organizare si desfasurare a acestora, potrivit Agerpres.

Ambele proiecte vor intra in dezbaterea Comisiei juridice marti dimineata, potrivit site-ului Senatului.

Recent, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, spunea ca exista consens parlamentar in privinta datei de 27 septembrie.

"UDMR a depus la Parlament un proiect legislativ pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie 2020. Este o data care este convenita intre partidele politice, prin dezbaterea care a avut loc, prin pozitionarile publice pe care le-au avut marea majoritate a formatiunilor politice si asteptam ca acest proiect legislativ sa fie dezbatut si adoptat. Este un proiect legislativ foarte important, foarte urgent, care va trebui transat in sesiune extraordinara, in ambele Camere, avand in vedere faptul ca, in principiu, procedura electorala trebuie sa inceapa cu cel putin 60 de zile inainte de data stabilita", preciza, pe 29 iunie, Cseke Attila.

Pe 30 iunie, a fost inregistrat la Senat proiectul Guvernului privind stabilirea datei alegerilor locale pe 27 septembrie 2020, precum si a unor masuri pentru buna organizare a acestora.

Conform proiectului, postat pe site-ul Senatului, data desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din anul 2020 se stabileste in ziua de duminica, 27 septembrie, pentru: consiliile locale ale comunelor, oraselor, ale municipiilor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti; primarii comunelor, ai oraselor, ai municipiilor si ai sectoarelor municipiului Bucuresti; Consiliul General al Municipiului Bucuresti; primarul general al municipiului Bucuresti; consiliile judetene; presedintii consiliilor judetene.

Comments