SEZONUL LOR – Fructele de padure, se gasesc in piete. Vezi cat costa si ce beneficii au

SEZONUL LOR – Fructele de padure, se gasesc in piete. Vezi cat costa si ce beneficii au

SEZONUL LOR Fructele de pădure se găsesc deja în piețe, fiind deja sezonul lor. Acestea au un preț mai mult sau mai puțin accesibil, depinde de buzunar, însă beneficiille lor sunt de neprețuit.

SEZONUL LOR Dacă unii culegători cutreieră munții să adune micile fructe acrișoare și să le vândă clienților care caută produse naturale, sunt și persoane care au găsit metode mai moderne. Culturi de mure în sistem intensiv cu irigație prin picurare, arată Pro Tv.

Un gospodar din Alba a investit 5.000 de euro într-o cultură de mure și acum culege roadele: “Mi s-a părut o idee foarte bună ținând cont că în România este la început pot să spun, cel putin în zona Ardealului. De pe o plantă sper să depășesc 3 kg, 2,5 kg – 3, dar vârful de producție e de 10 kg de fructe pe plantă”.

La Brașov, gospodarii aduc afine proaspete pe care le vând apoi în piețe. Un kilogram de afine de munte costă aproximativ 25 de lei, pe când cele de cultură sunt cu 5 lei mai scumpe.

În piețele din Baia Mare un kilogram de afine costă între 15 și 20 de lei, depinde de comerciant, la fel și zmeura. În supermarketuri acestea sunt mai scumpe, 250 de grame de zmeură fiind între 8 și 13 lei. 

Fructele de pădure sunt bogate în vitamina C, în antioxidanti și întăresc sistemul imunitar, arată CSID.

Zmeură, coacaze sau afine. Le găsim din plin în pădure sau la piață în această perioadă. Conțin cea mai mare doză de vitamina C din natură, cu un puternic rol antioxidant. Vă puteți face provizii pentru iarnă congelându-le și chiar conservându-le în miere.

O ceașcă plină cu afine, zmeură, coacaze sau mure este doza ideală de vitamine și minerale de care aveți nevoie zilnic. Fructele de pădure au doar 20 de kilocalorii la 100 de grame și toți nutrienții pe care e posibil să vi-i aducă vegetalele. Din aceste motive, se află pe primul loc în topul celor mai bune fructe.

Sursă foto.

Comments