Simularea la BAC 2024 intra in linie dreapta. A mai ramas o saptamana pana la prima proba, cea la Li...

A mai ramas o saptamana pana la simularea examenului de BAC 2024 care incepe luni, 4 martie, cu prima proba, la Limba si literatura romana. Mai multe continuturi de la disciplinele de Bacalaureat, printre care 5 autori la limba romana, au fost exceptate la aceste simulari din programele integrale pentru examenele din vara. Probele incep la ora 9:00, moment in care, in fiecare sala, se deschid plicurile sigilate care contin subiectul multiplicat, conform procedurii Ministerului Educatiei.

La simularile pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat 2024, lucrarile vor fi scanate in clasa si corectate pe platforma digitalizata, dupa cum a anuntat Ligia Deca: ,,In plus, lucrarile sunt repartizate automat si aleatoriu catre profesori evaluatori din alt judet decat judetul din care provin candidatii, printr-un click".

Rezultatele simularii examenului de Evaluare Nationala la clasa a VIII-a, corectata digitalizat, arata ca peste 135.000 de elevi de clasa a VIII-a nu au obtinut nota 7 la Matematica.

Art. 1 - ,,(3) La simularea probelor scrise ale examenului national de bacalaureat participa elevii claselor a XII-a si a XIII-a seral/frecventa redusa", prevede ordinul nr. 6.760 din 7 decembrie 2023.

Pentru elevii de clasa a XII-a din judetele Alba, Arad, Bacau, Brasov, Constanta, Dolj, Maramures, Mehedinti, Mures, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea si Valcea, proba simularii este in prima zi de dupa vacanta de schi.

Calendarul simularii probelor scrise ale examenului national de Bacalaureat 2024:4 martie 2024: Proba E) a) - proba scrisa - Limba si literatura romana5 martie 2024: Proba E) c) - proba scrisa - proba obligatorie a profilului6 martie 2024: Proba E) d) - proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii7 martie 2024: Proba E) b) - proba scrisa - Limba si literatura materna15 martie 2024: Comunicarea rezultatelorAccesul elevilor in sali este permis pana la ora 8:30.

Art. 8 - ,,(2) Elevii sunt primiti si asezati in banci; repartizarea elevilor pe sali se realizeaza astfel incat acestia sa fie asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, la nivelul unitatii de invatamant/centrului de examen", conform procedurii.

Conform documentului, timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise pentru fiecare dintre probele simularii examenului national de bacalaureat este de trei ore, incepand din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

SURSA

Comments