Situatie alarmanta la Spitalul Colentina - Niciun pat liber la ATI! Victor Cauni, director medical: Lucrurile evolueaza foarte rapid, se schimba in ore!

Situatie alarmanta la Spitalul Colentina

Situatie alarmanta la Spitalul Colentina - Niciun pat liber la ATI! Victor Cauni, director medical:...

Victor Cauni a anuntat ca in cele doua sectii ATI de la Spitalul Colentina nu mai este niciun loc liber. Acesta a declarat, duminica, la o televiziune de stiri, ca deocamdata a fost relocata o linie de garda, intr-un al treilea pavilion, cu ajutorul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), dar este nevoie de un medic de permanenta, si nu exista o echipa de rezerva.

La Spitalul Colentina sunt internati 150 de pacienti confirmati cu noul coronavirus, pe diverse specialitati ale unitatii medicale, potrivit directorului medical, a mai precizat Cauni.

,,Pacientii care ajung la terapie intensiva nu au boala. Poate fi evolutia sau agravarea oricarei boli, deci orice pacient internat pe orice sectie sau in orice specialitate poate ajunge la anestezie si terapie intensiva. In spitalul nostru toate paturile de spitalizare continua au fost repartizate pacientilor COVID. In acest moment avem internati 150 de pacienti COVID pozitiv pe diversele specialitati ale spitalului.

Lucrurile, din pacate, evolueaza foarte rapid, se schimba nu in saptamani, cum credeam, sau in zile, ci chiar in ore. Noi avem doua sectii ATI in Spitalul Colentina in care nu mai exista niciun pat liber. ATI Colentina functioneaza cu un numar total de paturi de 29, in trei corpuri separate de cladire", a declarat Victor Cauni.

,,Am reusit relocarea unei linii de garda, cu sprijinul ASSMB, in al treilea pavilion, pentru ca fiecare pavilion care are ATI in conditii de rosu, cum spunem noi, are nevoie de medic permanent de garda. Dar din pacate nu avem echipa de rezerva. Avem in aceste conditii un mare deficit de personal in zona ATI si vreau sa va spun ca unitatea de masura numita pat, fara un personal care sa si ingrijeasca bolnavul nu are nicio valoare", a mai spus directorul medical de la Spitalul Colentina.

Duminica, si managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucuresti, Beatrice Mahler, a vorbit despre urmarile cresterii alarmante a numarului noilor infectari. Toate paturile de la ATI sunt ocupate, iar medicii, extenuati. Fenomenul de burn-out este foarte ridicat in randul personalului medical, a spus Mahler.

Citeste Beatrice Mahler (Marius Nasta): Sectia ATI este plina. Noiembrie va fi o luna de foc pentru spitalele din Romania

Comments