Somnul de calitate, un factor esential pentru imbunatatirea fertilitatii femeilor

Somnul de calitate, un factor esential pentru imbunatatirea fertilitatii femeilor

Un somn bun este esential pentru imbunatatirea sanselor unei femei de a ramane gravida, conform rezultatelor unui studiu prezentat recent, citat marti de The Telegraph, informeaza AGERPRES.

O cercetare realizata in Japonia pe mai multe persoane de sex feminin care incercau sa conceapa un copil a descoperit ca cele care au declarat ca dormeau neintrerupt aveau un grad de fertilitate cu 20% mai mare in comparatie cu femeile care nu dormeau bine.

De asemenea, rata de dezvoltare a ovulelor fertilizate era mai mare in cazul femeilor care aveau un somn odihnitor.

Oamenii de stiinta cred ca aceste rezultate subliniaza faptul ca un somn de calitate este unul dintre cei mai importanti factori pe care femeile care doresc sa devina mame trebuie sa le ia in calcul pentru cresterea fertilitatii.

Cercetarea efectuata pe femei care au apelat la fertilizarea in vitro, realizata la Centrul medical din municipiul Kobe, a descoperit de asemenea ca un consum ocazional moderat de alcool are un efect pozitiv asupra fertilitatii. Autorii studiului sustin ca acest lucru ar putea fi determinat de faptul ca alcoolul poate contribui la indepartarea stresului si la inducerea somnului.

Prezentat in cadrul congresului international anual al Societatii americane pentru medicina reproductiva desfasurat in perioada 28 octombrie -- 1 noiembrie in Statele Unite, acest studiu a fost precedat de o cercetare conform careia somnul sub sase ore pe noapte conduce la o scadere cu 20% a nivelului unui hormon esential pentru conceperea unui copil, dar si de o investigatie ce a relevat ca gravidele care dorm mai putin de opt ore pe noapte au un risc mai mare de a suferi un avort spontan.

Perioada de odihna considerata satisfacatoare pentru sanatatea unui adult consta in sapte-noua ore de somn neintrerupt pe noapte, conform Serviciului national de sanatate din Marea Britanie, aminteste sursa citata care precizeaza insa ca aceasta perioada poate varia de la un individ la altul in functie de factori precum stilul de viata.

The post Somnul de calitate, un factor esential pentru imbunatatirea fertilitatii femeilor appeared first on ZiarMM.

Comments