Sorin Bontea a dezvaluit secretul! De ce sunt atat de speciale sarmalele bucatarului: ingredientul c...

Pentru a obtine cele mai aromate si gustoase sarmale, Chef Sorin Bontea recomanda un truc simplu dar eficient: adaugarea unui strat de costita afumata intre straturile de sarmale din oala de gatit. Acest ingredient confera sarmalelor o aroma intensa si un gust deosebit, care va surprinde si incanta pe toata lumea de la masa.

Ingrediente necesare pentru sarmalele "a la Bontea" - 2-3 kg varza acra- 600 g carne tocata de porc si vita- O jumatate de cescuta de orez- 200 g ceapa- Costita afumata- 2-3 linguri bulion- Frunze de dafin- Cimbru- Marar- Piper- Ulei- Sare

Cum se prepara aceste delicii culinareCurata varza de frunzele exterioare si de cotoare, apoi alege foile potrivite pentru impachetat. Spala foile de varza in apa calduta sau lasa-le in apa calda timp de o ora pentru a elimina excesul de sare.

Curata si toaca marunt ceapa, apoi caleste-o in putin ulei pana devine sticloasa. Spala orezul in mai multe ape, apoi adauga-l peste ceapa si lasa-l pe foc mic timp de 2 minute.

Pune carnea tocata intr-un vas incapator, adauga ceapa si orezul calite, sare, piper, cimbru si marar. Adauga o ceasca de apa rece si amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.

Ia o foaie de varza, pune compozitia de carne si ruleaza foaia, indesand capetele. Repeta pana termini compozitia.

Toaca frunzele ramase de varza si presara-le pe fundul oalei de gatit. Asaza un strat de sarmale in forma circulara. Pune un strat de costita afumata deasupra sarmalelor. Repeta acesti pasi pana cand termina de asezat toate sarmalele. Adauga un strat de varza murata tocata deasupra ultimului strat de sarmale. Amesteca bulionul cu apa si toarna-l peste sarmale. Adauga frunzele de dafin si piper. Fierbe sarmalele timp de aproximativ doua ore, verificand periodic nivelul apei si completand daca este necesar.

Dupa aproximativ doua ore, sarmalele ar trebui sa fie gata. Se servesc fierbinti, alaturi de mamaliga si smantana sau hrean. Vei observa cum costita afumata adauga o dimensiune noua si delicioasa gustului traditional de sarmale, transformand acest preparat clasic intr-un adevarat festin culinar.

Sursa text: Click.ro

Comments