Sorin Cimpeanu: ,,Invatamantul online un dezastru! Unii profesori trimit teme pe WhatsApp si considera ca au predat online"

Sorin Cimpeanu ,,Invatamantul online un

Sorin Cimpeanu: ,,Invatamantul online un dezastru! Unii profesori trimit teme pe WhatsApp si conside...


Sorin Cimpeanu, ministrul educatiei, se declara din nou impotriva ideii de invatamant online si arata ca datele privind infectarile indica faptul ca, in ultima saptamana, rata de imbolnavire in randul elevilor si al cadrelor didactice a scazut fata de saptamanile anterioare. Potrivit demnitarului, 459.000 de elevi invata deja in online, 15% din totalul elevilor si prescolarilor. La nivel national, iar 4% din scoli au cerut trecerea la cursuri la distanta.


,,Cu siguranta exista infectari in scoala, in randul elevilor si in randul profesorilor. La fel de sigur este ca media infectarilor in scoala este mult sub media nationala a infectarilor. In aceasta saptamana avem o crestere de 23% infectari in randul elevilor si o crestere tot de 23% infectari in randul angajatilor. In saptamanile din urma am avut dublari si chiar triplari. La finalul lui septembrie, am sarit de la o saptamana la alta, de la 3.400 de infectari, la 8.400. Din fericire, viteza de crestere a numarului de infectari a scazut in aceasta saptamana", a declarat Sorin Cimpeanu, miercuri seara, la Digi 24.


Ce date a prezentat ministrul educatiei:


16.316 elevi infectati;347 de scoli in online (4% din numarul total), dintre care 110 sunt in Bucuresti;In 85 de scoli s-a luat decizia trecerii la cursurile la distanta din cauza ca mai multe de jumatate din clase au trecut in online din cauza cazurilor de Covid:459.000 de elevi in online 15% din totalul elevilor si prescolarilor).

Imi place sa cred ca in acele scoli in care activitatea cu prezenta fizica este suspendata, parintii copiilor inteleg ca, daca nu merg la scoala, nu merg in colectivitate, nu merg nici in alte locuri precum mall-uri sau actiuni culturale sau parcuri.

Sorin Campeanu:

Intrebat daca nu sustine invatamantul online, ministrul a raspuns: "Evident ca nu".


,,Invatapamantul online e un dezatru. Sunt unii profesori care trimit teme pe WhatsApp si considera ca au predat online", a mai spus ministrul.


In ceea ce priveste testele de saliva, asteptate in scoli, Campeanu spera ca la finalul lunii acestea sa ajunga la institutiile de invatamant.


Comments