Spitalele raman fara locuri libere la ATI. Cate paturi mai sunt disponibile in Capitala, dar si la nivelul intregii tari

Spitalele raman fara locuri libere la

Spitalele raman fara locuri libere la ATI. Cate paturi mai sunt disponibile in Capitala, dar si la n...

Astfel, potrivit datelor disponibile pe aplicatia alerte.ms, in data de 22 septembrie 2021, la nivel national exista 1163 de paturi de ATI destinate pacientilor COVID-19. De asemenea, 1037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul intregii tari.

In Bucuresti sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacientii de COVID-19.

La nivel national sunt libere 32 paturi ATI pentru pacientii bolnavi de COVID-19, altele decat cele rezervate special pentru persoane cu anumite conditii medicale care sunt si confirmate cu SARS-COV-2, iar in Bucuresti sunt 5 paturi libere la acest moment.

Situatie paturi ATI destinate pacientilor de Covid-19, altele decat cele rezervate special pentru persoane cu anumite conditii medicale care sunt si confirmate cu SARS-COV-2, neocupate: Bihor - 2, Brasov -2, Bucuresti - 5, Constanta- 2, Hunedoara - 3Ialomita - 4, Satu Mare - 1, Sibiu - 4, Tulcea - 1 si Vrancea - 8.

In prezent se lucreaza pentru operationalizarea si asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile in zilele urmatoare.

Potrivit sursei citate, in procesul de operationalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezinta anumite conditii medicale si care sunt si confirmate cu SARS-COV-2 pentru ca in aceste cazuri respectivii pacienti prezinta afectiuni grave ce pot constitui comorbiditati si sunt expusi unui risc mult mai mare.

Comments