Spitalul Judetean: Protocolul privind atribuirea de aparatura medicala pentru Centrul de Radioterapi...

Protocolul privind atribuirea de aparatura medicala de catre Ministerul Sanatatii pentru Centrul de Radioterapie al Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare va fi semnat joi, 9 noiembrie, la ora 13.00, la Guvernul Romaniei, in prezenta managerului Spitalului Judetean din Baia Mare, ec. Sorina Pintea, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Maramures.

Evenimentul este unul cu caracter oficial, iar semnarea protocolului se va realiza si in prezenta mass-media, aceasta atribuire urmand sa fie realizata pentru toate cele cinci spitale din Romania prinse in proiectul realizat cu fonduri de la Banca Mondiala. Contractul de finantare al investitiei in valoare de 3 milioane de euro a fost semnat inca din 14 martie 2016, la Bucuresti, in prezenta reprezentantilor Ministerului Sanatatii si a reprezentantilor Bancii Mondiale si presupune o serie de dotari specifice, precum si personal specializat care sa acorde asistenta medicala necesara.

Ec. Sorina Pintea, manager al Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" a aratat ca spitalul din Baia Mare a fost cuprins in primul val alaturi de Cluj si Bucuresti (Institutul Oncologic si Spitalul Elias). Ulterior, Clujul a fost retras de pe lista de finantare, fiind inlocuit cu spitalele din Galati si Constanta.

In data de 3 aprilie 2017 a fost semnat ordinul de incepere al lucrarilor de extindere si modernizare ale buncarului, iar in 6 aprilie 2017, pe site-ul Bancii Mondiale a fost publicat caietul de sarcini pentru aparatura necesara dotarii buncarului de radioterapie al Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare.

Licitatia pentru adjudecare a fost finalizata, astfel ca existenta acestui centru de radioterapie devine o certitudine confirmata prin semnarea protocolului de atribuire al aparaturii medicale. Odata finalizate lucrarile si instalate aparatele medicale, Centrul de Radioterapie al Spitalului Judetean din Baia Mare va deservi atat bolnavii din Maramures, cat si pe cei din judetele limitrofe.

Contractul de furnizare de echipamente de radioterapie nr 8362RO-ICB G/C1/3.1, incheiat intre Ministerul Sanatatii si asocierea formata din Elekta Limited si SC Medlimpex 95 SRL prevede executarea de lucrari civile de constructii necesare in vederea instalarii echipamentelor de radioterapie, respectiv accelerator linear de particule, modernizarea computerului tomograf, sistem de planificare al tratamentului si statii de conturare (TPS/CS) si modernizarea celor existente, sistem de inregistrare si verificare (R&V), seturi de imobilizare pentru accelerator si CT stimulator, set complet de dozimetrie.

Echipamentele sunt destinate bunei functionari si asigurarea tratamentului pacientilor in cadrul sectiei de oncologie medicala a Spitalului Judetean de Urgenta ,,Dr. Constantin Opris” Baia Mare, aflat in proprietatea Consiliului Judetean Maramures. Sectia de oncologie medicala a Spitalului Judetean a fost inclusa pentru dotare in proiectul ,,Reforma Sectorului Sanitar-Imbunatatirea Calitatii si Eficientei Sistemului Sanitar” finantat prin acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.

ZiarMM

The post Spitalul Judetean: Protocolul privind atribuirea de aparatura medicala pentru Centrul de Radioterapie va fi semnat joi, la Guvern appeared first on ZiarMM.

Comments