Stan Mustata, victima Statului Paralel: Cum a fost executat judecatorul care nu a cedat in fata lui...

,,Trebuia sa fiu scos din dosarul ICA. Eu am fost obiectiv si corect in toata activitatea mea. Eu nu m-am lasat controlat. Mi-a zis si un politist batran ca pentru asta m-au bagat in arest. In jurul meu revenea obsesiv intrebarea ce voi face cu dosarul ICA? Cu cat intrebau mai multi, cu atat imi dadeam seama ca toate alea de acasa, de la serviciu nu puteau sa vina decat de acolo", spunea Stan Mustata la vremea respectiva.

Arestarea lui Stan Mustata a facut ca dosarul lui Voiculescu sa fie cedat peste noapte completului format din judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea. Cei doi au fost promovati cu o zi inainte de la Tribunalul Bucuresti, la Curtea de Apel. Dosarul "Telepatia" a fost primul lor caz repartizat pentru rezolvare in regim de urgenta, in plina vacanta judecatoreasca. Asta desi era imposibil ca, in 24 de ore, oricine sa poata citi o remorca de volume ale dosarului.

Realitatea PLUS a descins in barlogul generalului negru. Coldea, gard in gard cu o vila de protocol a SRI

Magistratul a murit cu zile, dupa ce a fost plimbat intre penitenciarele Rahova, Giurgiu si Jilava si dintr-un spital in altul, timp de cinci saptamani. La capatul acestui ,,traseu al mortii", medicii de la Spitalul Clinic de Nefrologie ,,Dr. Carol Davila" au fost nevoiti sa constate decesul judecatorului si au sesizat autoritatile dupa ce au vazut cum a fost tratat.

Medicii care l-au tratat ultima ora pe Mustata au constatat ca suferea de o insuficienta renala cronica. Fostul judecator avea o cangrena la picior pentru care a fost operat de urgenta si imediat i s-a facut dializa. Dupa circa doua ore si jumatate, Stan Mustata a intrat in stop cardio-respirator. In ciuda manevrelor de resuscitare, fostul magistrat nu a mai putut fi salvat.

Imediat dupa moartea judecatorului Mustata, Parchetul de pe langa tribunalul Bucuresti a anuntat ca a deschis un dosar penal pentru moarte suspecta. Ancheta a fost preluata ulterior de procurorii de la parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, iar o concluzie nu a fost trasa nici dupa aproape 6 ani de la moartea fostului magistrat.

MORTI SUSPECTE in dosarele instrumentate de binomul SRI-DNA. Operatiunea de reducere la tacere conceputa de Statul Paralel

Comments