Stiai ca exista frica de gatit si teama de legume?

Stiai ca exista frica de gatit si teama de legume?

Frica de gatit si teama de legume sunt doua dintre cele mai rare si mai putin cunoscute fobii din lume. Iata si alte ciudatenii ori lucruri mai putin stiute, dar extrem de interesante.

  • Inainte de 1964, cand au aparut ca vedete ale unui meniu intr-un fast-food american, lumea nu prea manca aripi de pui. Erau considerate resturi, nu carne buna de mancat. Uneori, se foloseau la supe, dar de cele mai multe ori erau pur si simplu aruncate la gunoi.
  • 95% din fructele de avocado din SUA sunt "inrudite", tragandu-se dintr-o samanta plantata in 1926.
  • Puiul Tikka Masala, despre care multi cred ca e un fel de mancare indian, a fost creat, de fapt, de indienii care au emigrat in Marea Britanie si care au transformat o mancare de-a lor ca sa se potriveasca mai bine cu gustul englezilor.
  • Carnatii sunt mai vechi decat Biblia! Prima mentiune a carnatilor a fost descoperita intr-un text de acum 4.000 de ani.

VIDEO EXCLUSIV/ Nepotii lui Marius Teicu au lipsit de la inmormantare. Le-au adus un psiholog pentru a le explica disparitia mamei


  • Pliculetele de ceai, inventate in 1908, erau, la baza, mostre oferite potentialilor cumparatori care nu se puteau hotari ce sortiment sa aleaga…
  • In anii 1830, sucul de rosii era vandut ca medicament.
  • Exista frica de gatit! Se numeste mageirocofobie si poate imbraca de la forme usoare pana la unele foarte grave, care duc la depresie si tulburari de anxietate.
  • O alta afectiune psihica stranie care are legatura cu mancarea este lacanofobia, adica teama de legume.
  • Oricat ar parea de ciudat, migdalele sunt inrudite cu… piersicile. Din cauza acestei inrudiri, pot da acelasi tip de reactii alergice.
  • Merele, perele, siresele si capsunele apartin aceleiasi familii de plante din care fac parte si… trandafirii!
  • Gorgonzola nu e un sortiment de branza creat in epoca moderna, cum am putea crede, ci dateaza din anul 879!
  • Sosul Worchestershire e facut din peste fermentat… in caz ca nu stiati.
  • Galbenusul este unul dintre putinele alimente care contin in mod natural vitamina D.
  • Pana in secolul al XVI-lea, englezii foloseau termenul "bacon" pentru tot porcul.
  • Cartofii pai, pe care-i credem tipic frantuzesti, au fost creati in Belgia.

Citeste si: Fotografie de colectie. Cum arata acum "Liceenii" Mihai Constantin, Stefan Banica si Tudor Petrut. "Reuniunea de clasa"

Post-ul Stiai ca exista frica de gatit si teama de legume? apare prima data in Libertatea.ro.

Comments