STIAI? – Tinerii cu afaceri debutante pot ,,agata" 10.000 de euro de la stat

STIAI? – Tinerii cu afaceri debutante pot ,,agata" 10.000 de euro de la stat

foto libertatea

ŞTIAI? Peste 30.000 de tineri care au afaceri debutante (SRL-D) ar putea beneficia de cel mult 10.000 de euro nerambursabili de la stat, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

ŞTIAI? Suma pentru care sunt eligibili trebuie să fie cel mult 50% din valoarea eligibilă a proiectului.

Ministerul desfășoară un programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri. Programul este destinat tinerilor care desfăşoară pentru prima dată activitate economică, prin intermediul unei societăţi cu răspundere limitată debutantă (SRL-D).

La jumătatea anului curent, în România erau înființate peste 30.500 de SRL-D-uri, cele mai multe găsindu-se în București (4.164), urmat de Cluj (3.654) și de Timiș (1.907).

La mâna Guvernului

Propunerea de proiect pentru anul 2016, legată de cei 10.000 de euro este ăn discuții la Ministerul Economiei, dar ea încă nu a fost aprobată de instituția în discuție. Cu toate acestea trebuie să știți că nu orice SRL-D este leigibil pentru a primii acești bani. Așa că dacă aveți o firmă debutantă aveți șanse mari să luați finanțarea dacă nu este IMM din domeniul intermedierilor financiare şi asigurări, al tranzacţiilor imobiliare, al activităților de jocuri de noroc și pariuri sau a producţiei sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope.

continuarea aici

Comments