SUA - Alt barbat de culoare, ucis din greseala de politisti

SUA - Alt barbat de culoare, ucis din greseala de politisti

www.romaniatv.net

SUA  Încă un om de culoare a fost ucis de polițiști în SUA. Șeriful comitatului Los Angeles a recunoscut marți că un bărbat de culoare a fost ucis din greșeală de către un polițist în timpul unei confruntări cu un suspect în urma furtului unei mașini, potrivit cotidianului Los Angeles Times.

Donnell Thompson, în vârstă de 27 de ani, a fost împușcat mortal la 28 iulie la Compton, suburbie a Los Angeles-ului, în timp ce polițiștii îl urmăreau pe suspectul de furt, care ar fi tras asupra lor. Biroul șerifului a afirmat inițial că Thompson corespundea descrierii unuia dintre cei doi suspecți. Marți, șeful biroului de omucideri al poliției, Steven Katz, a revenit asupra acestor declarații în cadrul unei conferințe de presă.

„Am ajuns la concluzia că nu există probe că Thompson ar fi participat la furtul mașinii sau la agresiunea asupra ofițerilor” de poliție, a indicat el, precizând că nici o armă nu a fost găsită asupra lui Thompson.

„Șoferul mașinii furate a tras asupra agenților care îl urmăreau, după care a avut un accident”, și-a abandonat mașina și a fugit pe străzile din vecinătate. Ofițerii l-au găsit pe Thompson la puțin timp după ce l-au arestat pe suspectul care a tras asupra lor. Ei au fost alertați de prezența sa de către un vecin care a sunat la numărul de urgență”, se detaliază în comunicat.

Thompson era întins pe o peluză „într-o poziție care îi ascundea una dintre mâini și nu s-a supus mai multor ordine” ale polițiștilor, care au crezut că ar putea fi înarmat și că ar avea legătură cu furtul mașinii, dar și că ar fi putut fi cel care a tras asupra lor, se adaugă în comunicat.

Thompson s-a ridicat și ‘s-a năpustit asupra agenților’, dintre care unul a tras în el. Sora mai mare a lui Thompson, Matrice Stanley, a declarat presei marți că fratele său — care avea 59 de kg și 1,60 înălțime — suferea de retard mintal. „Ni s-a spus că are de fapt mintea unei persoane de 16 ani”, a subliniat această infirmieră de 44 de ani, susținând că prejudecățile rasiale au jucat un rol.

Agentul care a tras, a fost suspendat din funcție și detașat pe un post administrativ, a precizat biroul șerifului. Incidentul survine la doi ani de la moartea lui Michael Brown, un tânăr de culoare de 18 ani neînarmat ucis de un polițist alb la Ferguson, în Missouri. Respectivul incident a declanșat manifestații pentru a denunța violențele poliției împotriva persoanelor de culoare și a reaprins tensiunile rasiale în toată țara.

Sursă

Comments