Sume astronomice din evaziune fiscala: Cum a reusit o grupare infractionala sa pacaleasca statul cu...

Schema de fraudare implica un grup de societati coordonate de aceleasi persoane care activeaza in domeniul comertului cu autoturisme second hand achizitionate din spatiul intracomunitar (inclusiv autoturisme de lux), grupare constituita cu scopul vadit de a se sustrage de la inregistrarea, declararea si achitarea obligatiilor fiscale aferente activitatii desfasurate, avand ca efect direct prejudicierea bugetului de stat prin neplata taxei pe valoarea adaugata (TVA).

Doctorita romanca, gasita injunghiata in Franta, intr-un apartament inchiriat. Colegii sunt in soc, nimic nu prevestea tragediaMecanismul de frauda utilizat de gruparea infractionala incalca regimul actual de impozitare a schimburilor intracomunitare, ce presupune ca si regula taxarea schimburilor intracomunitare de bunuri efectuate intre persoane impozabile in statul membru al UE de destinatie. Astfel, operatorul economic din tara de origine factureaza fara TVA intrucat efectueaza o livrare intracomunitara, iar operatorul economic din tara de destinatie va aplica regimul taxarii inverse pentru aceasta operatiune, intrucat efectueaza o achizitie intracomunitara, scrie Agerpres.

Revolta legendelor muzicii populare fata de afirmatia ca melodia ,,Asa-i romanul" e din folclorul maghiar. Nicolae Furdui Iancu si Veta Biris taxeaza dur vorbele lui Grigore Lese

Pe langa prejudiciile aduse bugetului de stat, acest comportament fiscal de tip infractional contribuie implicit la distorsionarea mecanismelor concurentiale ale pietei, prin scaderea preturilor bunurilor care fac obiectul unor astfel de tranzactii si al crearii unui avantaj din punct de vedere al pretului de comercializare.Avand in vedere ca faptele constatate de inspectorii DGAF sunt susceptibile a intruni elementele constitutive ale infractiunilor prevazute in Legea 241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, vor fi sesizate organele de urmarire penala.

Investigatia bomba care dinamiteaza mandatul lui Iohannis. Suma astronomica cheltuita pentru vizita recenta in Africa

Comments