Supa cu un efect de 100 de ori mai mare decat antibioticele. Delicioasa si usor de preparat, te pune...

Supa de usturoi ar putea fi o alternativa potrivita pentru persoanele care vor sa evite antibioticele. Supa de usturoi poate fi pana la de 100 de ori mai eficienta decat antibioticele, sugereaza un studiu realizat de Universitatea din Washington.

Usturoiul poate fi folosit pentru tratarea racelii, a gripei, dar si a altor infectii, fiind in multe cazuri mai puternic decat un tratament cu antibiotice. Asta pentru ca rezistenta la antibiotice a crescut considerabil in ultimii ani. Din cauza administrarii excesive, multe persoane sunt rezistente la antibiotice, iar pastilele nu mai au efectul scontat. In acest context, universitatea americana a fost interesata sa vada ce alimente ar putea inlocui antibioticele. Studiul sugereaza ca cel mai potrivit ar fi usturoiul, datorita calitatilor sale antibacteriere si antivirale.

De altfel, usturoiul este utilizat de secole in numeroase culturi datorita proprietatilor sale antibacteriene, antivirale si antiinflamatorii. Printre cele mai populare remedii pe baza de usturoi se numara supa de usturoi, care s-a dovedit a fi o alternativa potrivita pentru persoanele care doresc sa evite antibioticele.

Supa de usturoi are o istorie bogata si este folosita in traditia populara ca un remediu eficient impotriva racelilor, gripei si infectiilor. Usturoiul contine alicina, un compus cu puternice efecte antibacteriene si antivirale, care ajuta la combaterea agentilor patogeni si la intarirea sistemului imunitar. Proprietatile sale antiinflamatorii contribuie la reducerea inflamatiilor din organism, iar continutul bogat de antioxidanti imbunatateste capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor si a infectiilor.

Pepenele de iarna, pepenele cu gust de vanilie si rosiile cu tepi pot fi cultivate acum in Romania. Soiuri demne de filmele SF, produse la Buzau

Un alt beneficiu al supei de usturoi este faptul ca poate fi pregatita usor, cu ingrediente accesibile si economice. Reteta clasica de supa de usturoi presupune fierberea cateilor de usturoi in apa sau supa de legume, impreuna cu alte ingrediente precum ceapa, morcov sau cartofi, si condimente precum cimbru sau patrunjel. O astfel de supa este delicioasa, satioasa, si mai important, benefica pentru sanatate.

Iata reteta clasica de supa de usturoi:Ingrediente:6 capatani de usturoi2 cepe albe1 morcov1 pastarnac1 telina6 cartofi potriviti6 ramurele de cimbru proaspat4 linguri de ulei de maslinesare si piper.Instructiuni de preparare:Curatam legumele, le spalam si le taiem marunt. Jumatate din cantitatea de usturoi o punem impreuna cu legumele la fiert in apa cu putin sare. Apoi, le fierbem la foc mediu vreme de 20 de minute. Pasul urmator este sa adaugam usturoiul ramas si cateva ramurele de cimbru si mai lasam oala la fiert 5 minute.

Pasam ingredientele si adaugam 1 lingura de ulei, sare si piper dupa gust. Le mai amestecam in blender 1 minut. Supa de usturoi se serveste cu crutoane. Pentru obtinerea crutoanelor - ungem feliile de paine cu ulei de masline, usturoi pisat si cimbru si le dam la cuptor (180 grade C) pentru 5 minute.

Ce religie are Neti Sandu. ,,Am citit Biblia, am intrebat, am conspectat si tot asa"

Comments