Surse din Sedinta BPN a PNL: Nicolae Ciuca: ,,Comasarea va putea sa asigure o prezenta cat mai mare...

Gheorghe Falca: PNL a gestionat extrem de bine crizele prin care am trecut- Legat de negocierile pentru comsare- intotdeauna trebuie gasit un compromis. Un compromis care sa ne duca in situatia in care extremismul sa nu conteze in Romania. Cand am preluat mandatul de europarlamenar, toata lumea ne-a felicitat ca nu am adus niciun extremist in PE. - Cred ca ar trebui sa iesim din aceasta sedinta intariti. Astazi ar trebui sa fim cat mai cumpatati, pentru ca astfel si negocierile vor fi mai bune.

Cristi Busoi: Eu cred ca e evident ca comasarea reprezinta o decizie pragmatica a PNL, ea raspunde asteptarilor populatiei. Poate maximiza mesajul european si prezenta in PE a cat mai multi pro-europeni si nu a extremistilor.

Nicolae Ciuca: Comasarea va putea sa asigure o prezenta cat mai mare a cetatenilor la vot. Va anula riscul cresterii curentelor extremiste si nu in ultimul rand va asigura: stabilitatea politica, coerenta actului de guvernare si evitarea unei situatii de degringolada in conditiile in care la granita Romaniei exista un conflict care din pacate are un potential care vizeaza nu numai Ucraina, ci si Rep Moldova.- Fiind vb de o negociere, am tinut cont de cee a ce a insemnat activitatea PNL din momentul in care si-a asumat guvernarea pana astazi si nevoia de a asigura activitatea politica si continuarea actului de guvernare. PNL a avut ca obiectiv principal dezvoltarea Romaniei. Si il are in continuare. In acest sens, s-au depus toate eforturile pt absorbtia fondurilor europene intr-un procent cat mai mare. Am incheiat anul 2023 cu o absorbtie de peste 95%.- Investitiile. PNL, dincolo de asigurarea increderii investitorilor si absorbtiei investitiilor straine in sume record, s-a preocupat sa asigure bani pt investitii si ne-am preocupat de ceea ce inseamna modernizarea Romaniei in mediul rural. Am avut liniile rosii de care partidul nu s-a desprins- cota unica, pilonul 2 de pensii, sprijinirea si consolidarea mediului de afaceri si a capitalului autohton. Am facut tot ce a fost posibil pt a sprijini toate proiectele care vizeaza industrializarea tarii. Si srijinul pe care PNL l-a asigurat pt fermierii din Romania. Dezvoltarea sectorului energetic, dincolo de masurile luate pt trecerea tarii prin criza energetica. - Suntem un pilon de stabilitate, una din putinele tari care a asigurat o coerenta in ceea ce priveste politica interna si politica externa, fiind o tara care a permis derularea de masuri in ceea ce priveste asigurarea securitatii in regiunea Marii Negre.

- Sunt convins ca ati avut intalniri cu omologi din tari europene si non europene, iar Ro a fost apreciata pt formula de stabilitate. La finalul negocierilor, pornind de la cele spuse, am reusit ca in final sa venim cu o formula agreata de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale si la liste comune la europarlamentare, care sa permita continuitatea proiectelor noastre. Este un prim pas pentru o guvernare responsabila dupa 2024. O guvernare puternica pentru Romania. Este un efort important, dar trebuie sa primeze mai mult interesul Romaniei si al romanilor. De aici si de peste hotare.

Vasile Blaga: I-am mandatat sa participe la discutii. - Solutia la care s-a ajuns este singura acceptabila din acest moment. Asa ca putem sa discutam cat dorim, doar ca ce ne-am propus pentru organizatii, cu toate deciziile pe care le-am luat raman in vigoare. Si eu zic sa mergem mai departe la vot.

Comments