Taxa de intrare in Venetia va fi aplicata oficial de joi, 25 aprilie. Cat vor trebui sa scoata turis...

Venetia, unul dintre cele mai frumoase si vizitate orase din lume, se confrunta cu provocari legate de suprasolicitarea infrastructurii si degradarea patrimoniului arhitectural. Prin impunerea acestei taxe, autoritatile locale spera sa reglementeze fluxul de turisti si sa protejeze frumusetea unica a acestui loc deosebit.

Noul permis, sub forma unui cod QR achizitionat online pentru o taxa unica de 5 euro, trebuie prezentat la principalele puncte de intrare in Serenissima. In ciuda pretului redus si a faptului ca nu exista o limita superioara a numarului de vizitatori, Venetia spera sa descurajeze unii turisti sa se inghesuie pe strazile sale inguste si pe podurile care traverseaza canalele in zilele cele mai aglomerate, scrie Le Figaro.

Atentionare de calatorie pentru romani. Zborurile spre una dintre cele mai populare destinatii europene, suspendate

,,Calendarul incepe pe 25 aprilie (o zi de sarbatoare in Italia, n.r.), urmata de aproape fiecare weekend din mai pana in iulie", a explicat Luigi Brugnaro, care a promis ,,controale foarte blande", ,,la intamplare" si ,,fara cozi". Experimentul va fi monitorizat indeaproape de marile orase turistice care se confrunta cu aceleasi probleme. Pentru Isabelle Kahna, fondatoarea agentiei Les Ailes de Venise, care promoveaza calatoriile mai durabile, ,,nu va exista cu siguranta niciun impact imediat asupra numarului de turisti zilnici". Ea arata cu degetul spre o ,,masura de fatada" si aminteste ca ,,de ani de zile statul italian este acuzat ca permite modificari ireversibile ale orasului". Cu toate acestea, ea recunoaste ca masura ,,contribuie la schimbarea modului in care oamenii se gandesc la o excursie la Venetia".

Accesul in Venetia se face exclusiv prin intermediul rezervarilor online, cu un numar limitat de 40.000 de vizitatori pe zi, care trebuie sa-si procure biletele in avans pe internet.

Rezidentii si persoanele care s-au nascut in Venetia, precum si elevii, muncitorii si proprietarii de imobile in oras vor fi exceptati de la plata si de la obligativitatea de a-si face o rezervare, a precizat consilierul local Michele Zuin, oficialul responsabil de buget si economie al orasului.

Revolta pe internet din cauza unei reclame Sephora care jigneste victimele Experimentului Pitesti

Comments