Temutul Balibacea, fost lider al lumii interlope, a ajuns profesor de matematica. Colegii sunt in greva

Temutul Balibacea, fost lider al lumii

Temutul Balibacea, fost lider al lumii interlope, a ajuns profesor de matematica. Colegii sunt in gr...

Exista nemultumiri din partea parintilor si pentru faptul ca, recent, la catedra de Matematica a ajuns Ovidiu Vancea ,,Balibacea", pe care generatiile de parinti il cunosc drept un lider al lumii interlope, condamnat la inchisoare de mai multe ori.

Ovidiu Vancea, zis Balibacea, si alti 4 complici au fost retinuti in 2012 de procurorii din Cluj, pentru ca au inselat mai multe depozite de materiale de constructii.

Ovidiu Vancea a fost considerat unul dintre cei mai periculosi infractori din Cluj. El a fost judecat la Curtea de Apel Iasi pentru ca, in anul 2003, ar fi ordonat asasinarea unui lider al lumii interlorpe din Turda. Balibacea si-a pus oamenii sa arunce o grenada in pizzeria Pharaon de la iesire din Turda, spre Cluj Napoca, scrie stiridecluj.ro.

Profesorul "Balibacea" a fost achitat in dosarul privind tentativa de omor de pe pizzeria Pharaon

Ovidiu Vancea, zis "Balibacea", a stat in inchisoare 22 de luni pentru ca ar fi ordonat asasinarea unui rival.

Potrivit procurorilor DIICOT, Balibacea a vrut sa-si "elimine" un rival, folosind o grenada de razboi. Atentatul a avut loc in Pizzeria Pharaon, din Turda, pe 7 mai 2004, persoana vizata fiind Gheorghe Otvos, zis Gagarin.

Patru persoane mascate au deschis usa restaurantului si au aruncat o grenada in directia mesei la care se afla Gagarin. In urma exploziei, noua persoane au suferit rani grave.

Procurorii DIICOT l-au arestat pe Ovidiu Vancea, alaturi de alti trei barbati sub acuzatia de tentativa de omor. Vancea a stat in arest timp de 22 de luni, fiind trimis in judecata si achitat la toate instantele.

Fapta a existat, dar nu au fost probe ca a fost comisa de Ovidiu Vancea si de ceilalti trei barbati. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in 2013, achitarea definitiva a lui Vancea.

Ulterior, el a dat in judecata statul roman si a cerut despagubiri de un milion de lei pentru cele 22 de luni petrecute in arest. El a spus ca i-a fost "ruinata" viata sociala deoarece sotia lui a divortat de el.

Judecatorii i-au dat suma de 90.000 de lei, ca despagubiri.

Comments