Tensiuni uriase intre Israel si Hamas: Teroristii palestinieni anunta ca NU mai elibereaza ostaticii...

Organizatia terorista Hamas a anuntat sambata ca nu va face niciun schimb de ostatici pana ce Israelul nu va inceta focul in Fasia Gaza. In acelasi timp, Israel a anuntat ca Hamas a incalcat acordul pentru armistitiu, de a elibera 15 femei si doi copii, relateaza CNN. Dupa acest anunt, familiile ostaticilor au cerut o intalnire cu premierul Benjamin Netanyahu, potrivit The Times of Israel.

Anuntul a fost facut de numarul doi din Hamas - Saleh Al-Arouri, sambata, la postul de televiziune pan-arab Al Jazeera.

Acesta a declarat ca ostaticii care sunt inca tinuti prizonieri de Hamas sunt soldati israelieni si barbati civili care au servit anterior in armata israeliana.

El a spus ca acestia nu vor fi eliberati decat daca va exista o incetare a focului si daca toti detinutii palestinieni vor fi, de asemenea, eliberati.

,,Lasati razboiul sa-si urmeze cursul. Aceasta decizie este definitiva. Nu vom face niciun compromis in privinta ei", a declarat Arouri.

In acelasi timp, ministrul apararii israelian, Yoav Gallant, a acuzat Hamas pentru incalcarea acordului, pentru ca nu a dat curs eliberarii persoanelor stabilite.

,,Hamas a incalcat in mod explicit acordul la care am ajuns cu SUA, Egipt si Qatar.

Hamas a promis ca va aduce femei si copii; au ramas 17 in urma. Avem nevoie de toti cei 17, doi copii ai familiei Bibas si 15 femei", a spus Gallant intr-o conferinta de presa.

Armistitiul dintre Israel si Hamas s-a prabusit dupa ce Hamas a promis ca va returna restul de 15 femei si doi copii, dar nu a dat curs, a spus Gallant.

Gallant a reluat si informatia potrivit careia doi copii mici - Ariel in varsta de 4 ani si Kfir Bibas in varsta de 10 luni - au fost ucisi intr-un atac aerian israelian.

Comments