TITULARIZARE – Promovabilitate mai mare dupa contestatii

TITULARIZARE – Promovabilitate mai mare dupa contestatii

foto examentitularizare.blogspot.ro/

TITULARIZARE Dascălii care au contestat notele primite la titularizare au aflat astăzi, 3 august, rezultatele. Pentru cei mai mulţi veștile sunt bune și fac referire la creșterea notelor.

TITULARIZARE Potrivit oficialilor Inspectoratului Școlar Județean Maramureș din cei 95 de dascăli care au depus contestații 61 au primit note mai mari în timp ce în 34 de cazuri notele au rămas neschimbate.

Numărul cel mai mare de note care a crescut în urma contestațiilor este cel cuprins între 7 și 7,99 (+13), iar specializarea la care s-au înregistrat cele mai multe creșteri ale notelor (față de cele inițiale) este învățământul preșcolar și școlar.

Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș mai arată că au fost modificate în sus atât note peste 5, cât și note peste 8, ceea ce face ca numărul persoanelor care au promovat examenul să fie acum de 461, cu 15 mai mult decât înainte de contestații.

Totodată în urma recorectării lucrărilor procentul de promovabilitate a crescut la 79,89%, iar numărul notelor finale sub 5 este de peste 100.

Reamintim că la nivelul judeţului sunt disponibile 1.465 de posturi din care 373 sunt ocupate, iar 1.092 sunt libere. Din cele 1.092 de posturi neocupate 139 sunt rezervate, iar 953 sunt vacante. Doar 80 de posturi sunt titularizabile, respectiv disponibile pe o perioadă de cel puţin 4 ani, în timp ce 1.012 posturi sunt disponibile pentru angajare pe perioada determinată.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 8 şi 9 august.

ActualMM

Comments