TOP – Romanii din Italia, pe primul loc intre straini la plata taxelor: peste 1,23 miliarde de euro

TOP – Romanii din Italia, pe primul loc intre straini la plata taxelor: peste 1,23 miliarde de euro

Dacă Italia este mai bogată, datorează acest lucru şi acelor 2,2 milioane de contribuabili născuţi în străinătate care reprezintă peste 7% din total (cu vârfuri de 15%) şi plătesc 6,8 miliarde de euro anual, în medie circa 3.000 de euro de fiecare.

Imigranţii din Italia contribuie în mod consistent la bogăţia naţională, în special plătind taxele: aproape 7 miliarde de euro ca taxă Irpef au fost plătite anul trecut de peste 2 milioane de contribuabili născuţi în străinătate.

Sumele sunt calculate într-un studiu al Fundaţiei Leone Moressa, a cărei cercetători scriu: «impactul fiscal al imigranţilor din Italia este în acest moment foarte relevant. O contribuţie adusă bugetului statului de circa 2,2 milioane de contribuabili (7,2% din total) care valorează circa 6,8 miliarde de euro.

În bilanţul total privind costurile şi beneficiile imigraţiei, taxa Irpef este cu siguranţă una dintre încasările cele mai semnificative, căreia trebuie să i se adauge impozitele indirecte, accizele pe carburanţi, taxele pentru permise de şedere şi obţinerea cetăţeniei».

La nivel regional, numărul cel mai mare de contribuabili născuţi în străinătate este în Lombardia (481.000), urmată de Veneto (253.000), Emilia-Romagna (250.000) şi Lazio (225.000): în primele patru regiuni se concentrează peste jumătate din cele 2, 2 milioane de contribuabili imigranţi.

Media pe cap de locuitor de impozit plătit este de 3.058 de euro, cu un vârf maxim în Lombardia (3.703) şi un minim în Calabria (1.799). Incidenţa procentuală a contribuabilior străini este în medie de 7,2% cu record în Nord-Est (11,6% în Trentino-Alto Adige şi 10,9% în Friuli-Venezia Giulia).

continuarea cititi pe gazetaromaneasca.com

Comments