Topul celor mai toxice mezeluri pe care le mancam. Le-am arunca urgent daca am citi ingredientele de...

- Parizerul este primul pe lista celor mai toxice mezeluri. Acest aliment contine, pe langa cele mentionate anterior, faina de soia, amidon, condimente precum sare, coriandru, boia de ardei, dar in special potentiatori de gust si coloranti, extrem de nocivi. Parizerul este un amestec de slanina, sorici, carne de pasare dezosata mecanic si oase macinate. Dupa amestecare, compozitia se fierbe timp de 20 de minute in apa, la 75 de grade Celsius.

- Crenvurstii ocupa locul doi pe lista celor mai toxice mezeluri din magazine. Ei contin in cea mai mare parte MDM, adica tocatura de oase, tendoane, pielite, grasime (tot ce mai ramane din carcasa de pasare dupa ce se ia carnea), care sunt pline de bacterii care ne pot imbolnavi grav. De asemenea, crenvurstii contin apa, sare, condimente si arome naturale, stabilizatori, antioxidanti, nitrit de sodiu, potentiator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoza, dextroza), colorant natural - carmin si conservanti: nitrit de sodiu si nitrat de potasiu.

- Salamurile se afla pe locul trei in clasamentul celor mai toxice mezeluri. Ele contin 60% slanina si sorici, 17% carne de calitate inferioara - adica ceea ce se poate prelucra din picioare, gat - mix de condimente - sare, boia, piper sau extract de condimente - aditivi care imita gusturile condimentelor, faina de soia 20%, antioxidanti, colorant - carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriti, nitrati, pasta de usturoi si zahar. Toate acestea se amesteca in malaxoare, apoi se ambaleaza in membrane artificiale (de plastic), se zvanta si se afuma industrial intr-o camera unde ar trebui sa stea cel putin patru-cinci zile.

Incredibilul s-a produs: O tara introduce taxa pe flatulenta. Decizia aberanta, in numele reducerii emisiilor de metan si dioxid de carbon

- Carnatii sunt pe locul patru in topul celor mai toxice mezeluri. Ei contin carne de porc 60%, cu slanina si sorici, proteina vegetala din soia nemodificata genetic, apa 20%, sare, condimente si arome naturale, stabilizatori (di-polifosfat de sodiu si potasiu), antioxidanti (acid ascorbic, izoascorbat de sodiu), nitrit de sodiu si potentiator de gust (glutamat monosodic). Nitritul de sodiu previne cresterea bacteriei ce cauzeaza botulismul, mareste timpul de valabilitate al produsului, stabilizeaza culoarea rosie a carnurilor procesate si da o aroma specifica.

- Kaizerul este pe locul cinci in lista celor mai toxice mezeluri. El contine carne de porc, slanina, apa, sare, condimente, stabilizatori, antioxidanti, nitrit de sodiu si potentiator de gust (glutamat monosodic). Kaizerul este un produs afumat care poate contine si agent de afumare, care este un aditiv alimentar ce poate fi cancerigen.

- Muschiuletul afumat este pe locul sase in topul celor mai toxice mezeluri. El contine carne de porc, apa, sare, condimente, stabilizatori, antioxidanti, nitrit de sodiu si potentiator de gust (glutamat monosodic). Muschiuletul afumat este un produs care se prepara prin injectarea unei solutii salina in carnea de porc, apoi se afuma cu agent de afumare.

- Sunca este pe locul sapte in clasamentul celor mai toxice mezeluri. Ea contine carne de porc, apa, sare, condimente, stabilizatori, antioxidanti, nitrit de sodiu si potentiator de gust (glutamat monosodic). Sunca este un produs care se prepara prin injectarea unei solutii salina in carnea de porc, apoi se fierbe sau se afuma.

Ingredientul care face ciorba toxica. Multe gospodine il folosesc, fara sa fie constiente de pericol

- Pateul este pe locul opt in lista celor mai toxice mezeluri. El contine ficat de porc sau pasare, slanina, apa, faina de soia sau lapte praf, sare, condimente, stabilizatori, antioxidanti si conservanti. Pateul este un produs care se prepara prin tocare fina a ficatului si a slaninii, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente si se coace in forme metalice.

- Lebarul este pe locul noua in topul celor mai toxice mezeluri. El contine ficat de porc sau pasare, carne de porc sau pasare, slanina, sange de porc sau pasare, orez sau gris, sare, condimente si conservanti. Lebarul este un produs care se prepara prin tocare fina a ficatului si a carnii, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente si se umplu membrane naturale sau artificiale cu compozitia obtinuta.

- Toba este pe locul zece in lista celor mai toxice mezeluri. Ea contine cap si picioare de porc sau pasare, urechi si limba de porc sau pasare, slanina, sange de porc sau pasare, sare si condimente. Toba este un produs care se prepara prin fierberea capului si a picioarelor de porc sau pasare pana cand carnea se desprinde de oase, apoi se taie marunt si se amesteca cu slanina, sangele, sarea si condimentele. Se umple o bucata mare de stomac sau intestin cu amestecul obtinut si se fierbe din nou pana cand se intareste.

Acestea sunt cele mai toxice mezeluri din magazine, care ar trebui evitate sau consumate cu moderatie, deoarece pot avea efecte negative asupra sanatatii. Exista si alternative mai sanatoase, cum ar fi mezelurile fara aditivi, fara grasimi saturate, fara sare in exces sau fara coloranti. De asemenea, se recomanda sa se consume mai multe fructe, legume, cereale integrale si proteine slabe, care pot oferi nutrienti esentiali pentru organism.

O mama suparata ca fiul sau are teme de vacanta a impartit internetul in doua: ,,Eu refuz sa-mi supun copilul la asemenea tratament"

Comments