Tort cu prune si bezea, un desert savuros de toamna, de care te vei indragosti

Tort cu prune si bezea, un desert savuros de toamna, de care te vei indragosti

Tort cu prune si bezea, un desert savuros de toamna, de care te vei indragosti

Acest tort cu prune are baza moale si un adaos de bezea crocant care creeaza un contrast incredibil. Este un preparat usor, un rasfat pentru iubitorii de bezele. Desi acest tort cu prune este mai degraba un desert de sezon, nu exista niciun motiv pentru care sa nu folosesti prune congelate si sa-l prepari pe tot parcursul anului, mai ales daca prunele au o pulpa bogata, zemoase.

Deliciile toamnei: astazi, galuste cu prune. Secretul pentru ca sa nu iasa tari si fade: reteta pas cu pas

Preparatul acesta dulce este perfect si pentru cei care evita sa manance prune in stare proaspata. Potrivit nutritionistilor, prunele contin vitaminele A, C si beta-caroten. Gustul lor acrisor este dat de vitamina C, care intareste sistemul imunitar, stimuleaza productia de colagen si actioneaza contra radicalilor liberi. Astfel, prunele vor incetini procesul de imbatranire si vor actiona ca un elixir al tineretii. Un alt efect benefic consta in fibrele pe care le contin si care se dovedesc a fi de ajutor atunci cand vrei sa tii o dieta si sa mentii starea de satietate. Elimina toxinele din organism si, daca sunt consumate zilnic, reduc nivelul zaharului din sange.

Prajitura rasturnata cu prune caramelizate. Un desert gustos si aromat. Reteta usor de preparatIngrediente pentru opt portii

- 7 oua

- 300 g zahar

- 3-4 linguri ulei

- 400 g smantana

- 1 varf de cutit amoniac

- otet

- 500 g faina

- 500 g prune

Mod de preparare

Mixezi patru oua intregi, trei galbenusuri si zaharul, lasand deoparte patru linguri de zahar pentru bezea. Albusurile ramase le pastrezi la frigider. Inglobezi uleiul ca la maioneza si mixezi doua minute. Adaugi smantana, mixand in continuare, apoi faina in ploaie si amoniacul stins.

Magiun de prune. Reteta traditionala romaneasca, fara adaos de zahar sau conservanti

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana groasa. O torni intr-o tava rotunda, tapetata si, din loc in loc, pui sferturi de prune.

Dai tava la cuptor 30 de minute. Bati spuma albusul si zaharul ramase. Cu 15 minute inainte de a stinge focul, intinzi bezeaua in strat uniform si ridici tava in cuptor.

Sursa text: Click!pentrufemei

Comments