Tortul cu mere intregi, deliciul absolut - Cum se prepara unul dintre cele mai indragite deserturi a...

Reteta de tort cu mere intregi - Ingrediente (1 tort)

Pentru aluat

- 1 kg faina

- 200 g zahar pudra

- 200 g unt

- 3 oua

- 300 ml lapte

- 2 pliculete zahar vanilat

- 1 pachetel praf de copt un praf de sare

Compozitie

- 1 kg branza dulce

- 5 oua

- 1 fiola esenta de vanilie

- 4 mere

- 200 g stafide

- 200 g alune

- 50 ml rom

- un pic de gelatina

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele si se framanta pana se obtine o coca potrivit de tare, care se lasa la frigider 30 de minute. Branza se amesteca cu ouale si esenta de vanilie pana devine cremoasa, iar stafidele se pun la inmuiat cu romul pentru 30 de minute.

Pe o planseta se zdrobesc alunele si se amesteca cu stafidele scurse. Merele se spala, se scobesc si se umplu cu amestecul de stafide si alune, iar aluatul se imparte in doua.

Prima parte de aluat se intinde si se asaza pe fundul unei forme rotunde unse cu ulei si tapetata cu faina. A doua parte se intinde si se asaza pe marginile formei. Pune gelatina la inmuiat intr-un pahar cu apa

Se asaza merele umplute in forma si se toarna crema de branza. Se introduce la cuptor pentru circa o ora, pana se rumeneste. Cand se scoate din cuptor, se unge cu gelatina topita cu 2 linguri de zahar si se orneaza cu alune. Se lasa la racit inainte de a fi taiata.

Sursa text: Click!

Comments