Traficantii de droguri, luati cu asalt de politisti! Aproape 3 tone de substante ilegale, confiscate

Traficantii de droguri, luati cu asalt de politisti! Aproape 3 tone de substante ilegale, confiscate

Traficantii de droguri, luati cu asalt de politisti! Aproape 3 tone de substante ilegale, confiscate

Totodată, au fost destructurate 41 de grupări infracționale organizate, iar valoare totală a măsurilor asigurătorii instituite este de 3.747.000 de lei.

Poliția Română are ca prioritate diminuarea infracţionalităţii în domeniul drogurilor şi a criminalității conexe prin reducerea traficului de droguri pe piaţa internă şi internaţională, urmare a cooperării interne şi internaţionale.

“Eficienţa instrumentelor implementate la nivelul Poliţiei Române şi strânsa cooperare cu instituţiile de aplicare a legii la nivel naţional (ex. D.I.I.C.O.T., S.R.I.), s-au concretizat printr-o reacţie promptă ce a condus implicit la destrămarea unor grupări infracţionale complexe”, se arată într-un comunicat al IGPR.

De asemenea, cooperarea polițienească internațională cu instituțiile de aplicare a legii din Germania, Franța, Italia, Spania, Austria, Marea Britanie și Norvegia, precum și cu agențiile de aplicare a legii din SUA, facilitat de birourile de legătură FBI, DEA, Secret Service de la București, este un instrument care oferă soluţii la nivel strategic şi operaţional pentru contracararea traficului de droguri la nivel mondial.

În primele șase luni ale acestui an, Poliția Română, prin structurile de combatere a criminalității organizate, a desfășurat 403 de acțiuni operative în domeniul combaterii traficului de droguri și 937 de percheziții domiciliare, în cadrul cărora au fost destructurate 41 de grupări infracționale organizate.

De asemenea, în urma acestora, 459 de persoane au fost reținute, iar față de 427 dintre acestea, instanța a dispus arestarea preventivă. Totodată, față de 163 de persoane s-a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar.

În perioada analizată, în 409 dosare penale pe linie de combaterea traficului de droguri au fost întocmite rechizitorii, fiind trimise în judecată 315 persoane fizice și juridice, dintre care 196 de  persoane au fost reţinute sau arestate.

De asemenea, polițiștii descoperit 28 de culturi ilegale de droguri (dintre care 19 indoor) și au ridicat în vederea confiscării 2.844 de kilograme de droguri (dintre care 2762 de kilograme - droguri de mare risc) şi 5.897 de comprimate.

Au fost instituite sechestre asiguratorii pe 1.478.494 de lei, 135.845 de euro, 8.750 de dolari, bunuri și mărfuri în valoare de 897.000 de lei, 15 arme de foc, 2.998 de bucăți de muniție. Valoare totală a măsurilor asigurătorii instituite este de 3.747.000 de lei.

Rezultatele obţinute evidenţiază continuarea progreselor realizate în anii anteriori, iar aprecierile pe plan intern şi internaţional confirmă eficienţa mecanismelor de prevenire şi combatere implementate de structurile Poliţiei Române.

Articole recomandate

Comments